Kako se koristiti IBLCE-ovim mrežnim sustavima (Croatian)

IBLCE’s Online Systems (Croatian)

IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja certifikatima sigurna je baza podataka na mreži koju pruža Clarus/Brightlink.

IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja certifikatima može se upotrijebiti za sljedeće:

  • traženje identifikacijskog broja, statusa certifikacije i datum isteka mandata IBCLC-a
  • prijavu za ispit za IBCLC-a i uvid u rezultate testa
  • prijavu za recertificiranje s pomoću bodova stečenih stalnim stručnim usavršavanjem (eng. Continuing Education Recognition Points, CERPs)

Stranicu s prijavom u IBLCE-ov sustav upravljanja certifikatima možete naći ovdje. Možete i kliknuti na poveznicu „Login” (Prijava) na IBLCE-ovoj mrežnoj stranici gore lijevo.

Za optimalnu upotrebu preporučujemo preglednik Google Chrome na računalu, a ne na mobilnom telefonu.

IBLCE-ov sustav upravljanja certifikatima trenutačno je dostupan na engleskom, njemačkom i španjolskom. Veselimo se da će u budućnosti postati dostupan na svim jezicima kojima se u IBLCE-u koristimo.

Pristup računu

Ako ste IBCLC, polagali ste ispit za IBCLC-a ili ste se prije registrirali, onda već imate račun. Nemojte otvarati novi račun!

Stranicu s prijavom u IBLCE-ov sustav upravljanja certifikatima možete naći ovdje.

Kako mogu naći svoje korisničko ime?

Vaše korisničko ime vaša je primarna adresa e-pošte koju ste registrirali u našem sustavu. To je adresa one e-pošte koju ste naveli kad ste se prijavili za ispit za IBCLC-a i na koju primate IBLCE-ove obavijesti.

Ako niste sigurni kojom ste se adresom e-pošte koristili ili ako znate da se adresa e-pošte promijenila od zadnje prijave, javite se IBLCE-vom uredu nadležnom za vašu regiju.

Ja sam IBCLC ili sam polagao/polagala ispit za IBCLC-a, ali se nikad nisam prijavio/prijavila u svoj račun. Kako se mogu prijaviti?

Ako još nikad niste pristupili svom računu, trebat ćete ponovo postaviti lozinku pri prvoj prijavi.

Idite u IBLCE-ov mrežni sustav upravljanja certifikatima i kliknite „Reset Password” (Ponovno postavi lozinku).

Zatim unesite svoju primarnu adresu e-pošte i kliknite „Reset Password”(Ponovno postavi lozinku).

Trebali biste dobiti poveznicu za oporavak računa kako biste mogli promijeniti lozinku. Možda će biti potrebno kopirati poveznicu iz e-poruke o oporavku računa i zalijepiti je u preglednik.

Poveznica će vas odvesti do stranice na kojoj možete ponovo postaviti lozinku tako da je dvaput unesete pa kliknete „Change Password and Login” (Promijeni lozinku i prijavi se).

Ako imate poteškoća s pristupom računu, javite se IBLCE-vom uredu nadležnom za vašu lokaciju.

Pronalaženje važnih informacija o certifikatu IBCLC-a u vašem računu

Moji certifikati

Nakon što se prijavite u svoj račun, osnovne informacije o certifikatu IBCLC-a možete naći na kartici računa „My Credentials” (Moji certifikati). „My Credentials” nalazi se u lijevom izborniku, kao ovdje na slici.

Nakon što otvorite karticu „My Credentials” (Moji certifikati), možete pronaći sljedeće informacije:

„Credential”„Credential#”„Effective Date”„Expiration Date”„Status”„Valid”„Action”
CertifikatBroj certifikataDatum stupanja na snaguDatum istekaStatusValjanostDjelovanje
IBCLCTo je vaš broj IBCLC-a (prije je to bio L-broj)Datum prve certifikacije*    Datum isteka vašeg certifikata IBCLC-aAko ste trenutačno certificirani, pisat će „Certified” (Certificiran)Ako ste trenutačno certificirani, tu će biti zelena oznaka 

*Za IBCLC-ove koji su se certificirali do 2009., za vaš će datum stupanja na snagu ovdje pisati 2009. No vaš je datum stupanja na snagu ispravno unesen na drugim mjestima u našem sustavu i na verifikaciji certifikata. Za sva se pitanja javite se IBLCE-ovom uredu nadležnom za vašu regiju.

Provjera statusa prijave

Status svoje prijave možete vidjeti prijavom na svoj račun preko IBLCE-ovog mrežnog sustava upravljanja vjerodajnicama

Ako vaša prijava nije potvrđena, vidjet ćete obavijest s dodatnim informacijama na svojoj početnoj stranici. Pričekajte primitak e-pošte zaposlenika IBLCE-a. Možda budu potrebne dodatne informacije ili dokumentacija. 

Ako ne vidite obavijest prilikom prijave, možete provjeriti status svoje prijave klikom na „Apply for an Exam“ („Prijavi se za ispit“) na bočnoj traci (prikazano ovdje). 

Ako je status vaše prijave „pending results“ („čekaju se rezultati“) ili „confirmed“ („potvrđen“), u tom trenutku više ne morate ništa učiniti. IBLCE će vam poslati e-poštu s odobrenjem za ispit kada budete mogli zakazati termin pregleda.

Svojoj potvrdi o plaćanju možete pristupiti prijavom na svoj račun preko IBLCE-ovog mrežnog sustava upravljanja vjerodajnicama

Nakon što se prijavite, idite na „My Purchases“ („Moje kupnje“). Pronađite uplatu za koju želite vidjeti potvrdu i kliknite „View“ („Prikaži“) pokraj te uplate. S tog zaslona možete i ispisati kopiju.

Prikaz vaših rezultata ispita za IBCLC-a

Kako mogu vidjeti rezultate svog ispita za IBCLC-a?

Nakon što se prijavite u svoj račun, idite na „Exam Results” (Rezultati ispita).

Svoje ćete rezultate pronaći na stranici „Exam Results” (Rezultati ispita). Tamo će pisati jedno od sljedećeg:

  • „Result: Pass” (Rezultat: prolaz)
  • Ili „Result: Fail” (Rezultat: pad).

Ako ste prošli, moći ćete vidjeti i informacije o svom certifikatu IBCLC-a na stranici „My Credentials” (Moji certifikati). Više o tome nalazi se ovdje.

Kako mogu doći do izvješća o bodovima?

Nakon što se prijavite u svoj račun, idite na „Score Reports” (Izvješća o bodovima).

Na stranici „Score Reports” (Izvješća o bodovima) možete kliknuti na „September 2020 Examination“ (Ispit u rujnu 2020.) kako biste vidjeli svoje cjelovito izvješće o bodovima.

Kako bi vam se pomoglo u pregledavanju izvješća o bodovima na engleskom, ovdje možete pronaći prazan predložak izvješća o bodovima na svom jeziku:

Ako ste prošli, moći ćete vidjeti i informacije o svom certifikatu IBCLC-a na stranici „My Credentials” (Moji certifikati). Više o tome nalazi se ovdje.