Posodobitev od 6. oktobra 2020: IBLCE podaljšal veljavnost Posodobljenih začasnih smernic za uporabo tehnologije zaradi izpolnjevanja zahtev glede klinične prakse pri izpolnjevanju pogojev za certificiranje IBCLC vse do 30. 9. 2021

Ker po vsem svetu vpliv pandemije covida-19 še vedno ne pojenja, bo IBLCE tudi v nadalje dovolil pridobivanje ur klinične prakse s pomočjo tehnologije za namene izpolnjevanja pogojev za certificiranje vse do 30. 9. 2021.

Podrobnejše informacije najdete v novi različici Posodobljenih začasnih smernic za uporabo tehnologije zaradi izpolnjevanja zahtev glede klinične prakse pri 1., 2. in 3. načinu prijave, ki jih je komisija prvotno izdala maja in aprila 2020 ter nato izdala znova oktobra 2020.

Pomembne informacije za kandidate, ki prvič pristopajo k izpitu, kandidate pri 1., 2. in 3. načinu prijave in njihove nadzornike/mentorje:

  • Ta dokument tako kot prej bistveno ne spreminja obstoječih zahtev IBLCE za izpolnjevanje pogojev glede klinične prakse, temveč zgolj navaja informacije o tem, kako lahko zahteve IBLCE za izpolnjevanje pogojev glede klinične prakse izpolnite s pomočjo tehnologije.
  • Za celovitejše razumevanje zahtev glede izpolnjevanja pogojev za certificiranje IBCLC preberite Začasne smernice skupaj s Priročnikom za kandidate.
  • Svetovanje pri dojenju, ki se nudi s pomočjo tehnologije, mora biti usklajeno s Svetovalnim mnenjem IBLCE o telezdravju in dokumenti s praktičnimi smernicami za svetovalce IBCLC

IBLCE bo to politiko še naprej ocenjeval in izboljševal. Nadaljnje ugotovitve bo predstavil v naslednjih mesecih.

← Nazaj v informacijski center o covidu-19 2020