IBLCE-ove mogućnosti ispitivanja i obavijest o ispitnom danu (Exam Day Notice – Croatian)

Mogućnosti za IBLCE-ov ispit i obavijest o danu provedbe ispita

Bez obzira na to jeste li kandidat za prvo stjecanje certifikata ili IBCLC koji će se recertificirati polaganjem ispita, IBLCE je razvio politike kojima će vam se omogućiti donošenje najboljih odluka za vas i vašu obitelj s obzirom na vašu osobnu situaciju.

Dok se IBLCE priprema za ispite 2023., IBCLC-ovi i prvi kandidati imaju na raspolaganju nekoliko izbora, uključujući:

  • Live Remote Proctoring (dostupno samo na engleskom kod dobavljača testiranja. ovdje saznajte više ako vam je pristupanje ispitu na engleskom jeziku opcija),
  • Pristupanje ispitu u ispitnom centru,
  • Odgađanje vaših naknada za sljedeću godinu zbog dokumentiranih izvanrednih okolnosti, ili
  • Djelomični financijski povrat troškova ispita.

Live Remote Proctoring (LRP) u 2023

IBLCE će ponuditi administraciju ispita za IBCLC u ožujku i rujnu 2023. putem Live Remote Proctoringa na engleskom, koji je trenutno jedini jezik koji nudi IBLCE-ov dobavljač testiranja treće strane.

Imajte na umu da LRP zahtijeva da kandidati ispunjavaju minimalne tehnološke zahtjeve i mogu testirati na privatnoj lokaciji. Kandidati koji razmišljaju o LRP-u trebali bi pregledati postojeće uvjete (na engleskom) ovdje.

IBLCE je odobrio upotrebu LRP-a za uprave za ispitivanje IBCLC-a do 2023. godine u svjetlu stalne globalne pandemije. Svaka uporaba LRP-a za IBCLC preglede u 2024. godini i dalje bit će predmet daljnjeg pregleda.

Financijske mogućnosti za ispitne kandidate za 2023. u pogledu odustajanja od termina ispita ili njegovog otkazivanja 

Što se tiče financijskih mogućnosti koje imate na raspolaganju, u nastavku se nalazi grafikon koji sadržava točke odlučivanja, uključujući važne datume:

TkoŠtoKada
SVI kandidati odobreni su za ispit u ožujku 2023. ili rujnu 2023Djelomični povrat
(50% plaćenih naknada)
Kandidati za ožujak/travanj: podnesite zahtjev IBLCE-u do 8. veljače 2023.

Rujan Kandidati: Podnesite zahtjev IBLCE-u do 23. kolovoza 2023.

Za povlačenje s djelomičnim povratom novca nije potrebna dokumentacija..
POČETNI KANDIDATI:
Kandidati koji još nisu IBCLC i koji su odobreni za ispit u ožujku 2023. ili rujnu 2023.
Odgoditi naknade za jedan od sljedeća dva ispita*

*Kandidati se moraju prijaviti i ispuniti uvjete za certifikaciju u godini u kojoj polažu ispit.
Podnesite zahtjev s dokumentiranim izvanrednim okolnostima** prije datuma vašeg ispita ili u roku od 30 dana nakon ispitnog roka.  
RECERTIFIKACIJA KANDIDATA ISPITOM:
Kandidati koji se ponovno certificiraju ispitom i koji su odobreni za ispit u ožujku 2023. ili rujnu 2023.
Odgodite naknade za jedan od sljedeća dva ispita* i primite jednogodišnje produženje certifikacije do 31. prosinca 2024.

*Kandidati se moraju prijaviti i ispuniti uvjete za recertifikaciju u godini u kojoj polažu ispit.
Podnesite zahtjev s dokumentiranim izvanrednim okolnostima** i 15 L-CERP-a prije datuma vašeg ispita ili unutar 30 dana nakon ispitnog roka.

Da biste zatražili odgodu za pregled 2024. godine, kontaktirajte mjesto IBLCE koje vas služi.

**Izvanredne okolnosti odnose se na pitanja povezana s bolešću COVID-19, kao što je gubitak radnog mjesta kandidata i/ili partnera/supružnika, zdravstvena pitanja povezana s bolešću COVID-19 kandidata ili bliskog člana obitelji i/ili pitanje izlaženja u javnost zbog bolesti COVID-19. 

Za dodatne pojedinosti o mogućnostima posjetite IBLCE-ovoj mrežnoj stranici jer će se konkretne informacije i ažuriranja tamo nalaziti kada budu dostupna. Te su mogućnosti primjenjive samo za kandidate za ispit u 2023. zbog bolesti COVID-19.

Potrebno je pažljivo razmotriti vaša jedinstvena putna pitanja.

Usto, iako lokalni, državni i savezni propisi mogu ograničiti provođenje ispita na lokacijama u SAD-u, program za IBCLC-e smatra se ključnim i zato se nudi veći broj lokacija ispitnih centara.

IBLCE-ov pružatelj usluge ispita Prometric predano radi na tome da ostane u skladu s vladinim nalozima i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i pratit će smjernice lokalne uprave. Za dodatne informacije o tim politikama i praksama ograničavanja socijalnih kontakata kliknite ovdje.

Ovdje pročitajte obavijest o danu provedbe ispita*.

* Ova obavijest o danu ispita vrijedi za IBCLC ispit u rujnu 2022. i bit će ažurirana za ispit u rujnu 2023. Provjerite ponovno ovdje kada se otvore prijave za rujanski ispit.


Ažurirano 29. studenog 2022

← Povratak u Resursni centar COVID-19