IBLCE’s examenopties en aankondiging van de examendag (Exam Day Notice – Dutch)

De IBLCE-examenopties en Kennisgeving van de examendag

Of u nu een kandidaat bent die voor het eerst aan het examen deelneemt of een IBCLC die zich met een examen hercertificeert, de IBLCE heeft maatregelen getroffen waardoor u voor u en uw gezin in het licht van uw eigen persoonlijke situatie de beste beslissingen kunt nemen.

Bij de voorbereiding voor het IBLCE-2021-examen hebben zowel IBCLC’s als kandidaten die voor het eerst het examen afleggen een aantal keuzes tot hun beschikking. Live Remote Proctoring in het Engels is mogelijk gemaakt door de organisatie die het examen afneemt (lees hier meer als het afleggen van het examen in het Engels een optie voor u is), het examineren in een testcentrum, het overhevelen van uw examengeld naar het volgende jaar, of een restitutie van het examengeld.

Hier zijn de keuzes die voor u beschikbaar zijn:

IBLCE heeft het gebruik van LRP goedgekeurd voor IBCLC-examenadministraties in 2021 in het licht van de aanhoudende wereldwijde pandemie. Elk gebruik van LRP voor IBCLC-onderzoeken in 2022 en daarna zal worden onderworpen aan verdere evaluatie.

 

Voor wat betreft de financiële keuzes die voor u beschikbaar zijn, staat hieronder een grafiek met beslissingspunten inclusief relevante datums:

Financiële mogelijkheden bij het intrekken/annuleren van de examenafspraak voor kandidaten voor het examen van maart/april en september 2021

WieWatWanneer
ALLE goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)​  Gedeeltelijke terugbetaling (50% van de betaalde vergoedingen)Kandidaten voor april / mei: Dien een verzoek in bij de IBLCE voor 19 april 2021.​

Kandidaten voor september: Dien een verzoek in bij IBLCE vóór 1 september 2021.
INITIËLE goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)

Dit geldt ook voor degenen die zijn uitgesteld van de examens van 2020.
Stel vergoedingen uit voor een van de volgende twee examens*

*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de certificeringsvereisten in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden * vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.
RECERTIFICEREN DOOR ONDERZOEK Goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)

Dit geldt ook voor die IBCLC’s die zijn uitgesteld van de examens van 2020.
Stel vergoedingen uit voor een van de volgende twee examens * en ontvang een certificeringsverlenging van één jaar tot 31 december 2022.

*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de vereisten voor hercertificering in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden * en 15 L-CERP’s vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.
ALLE goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)

Dit geldt ook voor degenen die zijn uitgesteld van de examens van 2020.
Volledige terugbetalingKandidaten voor april / mei: Dien een verzoek in bij IBLCE vóór 19 april 2021 met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden*.

Kandidaten voor september: Dien een verzoek in bij IBLCE vóór 1 september 2021 met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden*.

Degenen die zijn uitgesteld van de 2020-examens en een volledige terugbetaling willen aanvragen, hoeven geen nieuwe volledige 2021-examenaanvraag in te dienen om een volledige terugbetaling aan te vragen. Bent u van plan om in 2021 een tentamen af te leggen, dan moet u een nieuwe aanvraag indienen. Neem contact op met uw regionale IBLCE-locatie voor meer informatie.

Om uitstel van een examen in 2022 aan te vragen, neemt u contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is.

*Buitengewone omstandigheden zijn onder meer aan COVID-19 gerelateerde problemen, zoals werkloosheid van de kandidaat en/of partner/echtgenoot, een aan COVID-19 gerelateerd gezondheidsprobleem van kandidaat of van direct familielid, en/of bezorgdheid om zich in verband met COVID-19 onder mensen te begeven.

Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u op de pagina van de IBLCE over COVID-19 op de IBLCE-website http://www.iblce.org. Daar wordt specifieke informatie en worden updates verstrekt zodra deze beschikbaar zijn. Deze mogelijkheden houden verband met COVIC-19 en zijn alleen van toepassing voor examenkandidaten in 2021.

Bedenk goed, welke hindernissen u bij uw reis zou kunnen tegenkomen.

Omdat bovendien lokale, staats- en federale voorschriften het examineren op Amerikaanse locaties kunnen beperken, maar het IBCLC-programma als essentieel wordt beschouwd, zijn extra testcentrumlocaties beschikbaar.

Prometric, de organisatie die het IBLCE-examen afneemt, streeft ernaar te blijven voldoen aan de voorschriften van de overheid en de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en is afhankelijk van de richtlijnen van de overheid. Voor meer informatie over het beleid en de praktijk van sociale afstand, zie hier.

Kijk hier voor de Kennisgeving van de examendag.


Bijgewerkt op 20 januari 2021

← Terug naar het COVID-19 Resource Center