IBLCE’s examenopties en aankondiging van de examendag (Exam Day Notice – Dutch)

De IBLCE-examenopties en Kennisgeving van de examendag

Of u nu een kandidaat bent die voor het eerst aan het examen deelneemt of een IBCLC die zich met een examen hercertificeert, de IBLCE heeft maatregelen getroffen waardoor u voor u en uw gezin in het licht van uw eigen persoonlijke situatie de beste beslissingen kunt nemen.

Terwijl IBLCE zich voorbereidt op de examens van 2023, hebben zowel IBCLC’s als initiële kandidaten verschillende keuzes tot hun beschikking, waaronder:

  • Live Proctoring op afstand (alleen beschikbaar in het Engels door de testleverancier. Lees hier meer als het afleggen van het examen in het Engels een optie voor u is),
  • Het examineren in een testcentrum,
  • Uitstel van uw vergoedingen naar het volgende jaar vanwege gedocumenteerde buitengewone omstandigheden, of
  • Gedeeltelijke financiële restitutie van examengeld.

Live Remote Proctoring (LRP) in 2023

IBLCE zal de IBCLC-examenadministraties van maart en september 2023 aanbieden via Live Remote Proctoring in het Engels, wat momenteel de enige taal is die wordt aangeboden door de externe testleverancier van de IBLCE.

Houd er rekening mee dat LRP vereist dat kandidaten voldoen aan minimale technologische vereisten en in staat zijn om te testen op een privélocatie. Kandidaten die LRP overwegen, moeten de bestaande vereisten (in het Engels) hier bekijken.

IBLCE heeft het gebruik van LRP goedgekeurd voor IBCLC-examenadministraties in 2023 in het licht van de aanhoudende wereldwijde pandemie. Elk gebruik van LRP voor IBCLC-onderzoeken in 2024 en daarna zal worden onderworpen aan verdere evaluatie.

 

Financiële mogelijkheden bij het intrekken/annuleren van de examenafspraak voor kandidaten voor het examen van 2023

Voor wat betreft de financiële keuzes die voor u beschikbaar zijn, staat hieronder een grafiek met beslissingspunten inclusief relevante datums:

WieWatWanneer
ALLE kandidaten goedgekeurd voor het examen van maart 2023 of september 2023Gedeeltelijke terugbetaling
(50% van betaalde vergoedingen)
Kandidaten van maart/april: dien een verzoek in bij de IBLCE vóór 8 februari 2023.

Kandidaten voor september: dien een verzoek in bij de IBLCE vóór 23 augustus 2023.

Er is geen documentatie vereist voor een opname met een gedeeltelijke terugbetaling.
EERSTE KANDIDATEN:
Kandidaten die nog geen IBCLC zijn en zijn goedgekeurd voor het examen van maart 2023 of september 2023
Uitstel van vergoedingen voor een van de volgende twee examens*

*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de certificeringseisen in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden** vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.  
KANDIDATEN DIE OPNIEUW GECERTIFICEERD WORDEN DOOR EXAMEN:
Kandidaten die zich hercertificeren door middel van examen en zijn goedgekeurd voor het examen van maart 2023 of september 2023
Stel vergoedingen uit naar een van de volgende twee examens* en ontvang een certificeringsverlenging van een jaar tot 31 december 2024.
*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de hercertificeringseisen in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden** en 15 L-CERP’s vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.

Om uitstel van een examen in 2024 aan te vragen, neemt u contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is.

**Buitengewone omstandigheden zijn onder meer aan COVID-19 gerelateerde problemen, zoals werkloosheid van de kandidaat en/of partner/echtgenoot, een aan COVID-19 gerelateerd gezondheidsprobleem van kandidaat of van direct familielid, en/of bezorgdheid om zich in verband met COVID-19 onder mensen te begeven.

Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u op de IBLCE-website. Daar wordt specifieke informatie en worden updates verstrekt zodra deze beschikbaar zijn. Deze mogelijkheden houden verband met COVIC-19 en zijn alleen van toepassing voor examenkandidaten in 2023.

Bedenk goed, welke hindernissen u bij uw reis zou kunnen tegenkomen.

Omdat bovendien lokale, staats- en federale voorschriften het examineren op Amerikaanse locaties kunnen beperken, maar het IBCLC-programma als essentieel wordt beschouwd, zijn extra testcentrumlocaties beschikbaar.

Prometric, de organisatie die het IBLCE-examen afneemt, streeft ernaar te blijven voldoen aan de voorschriften van de overheid en de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en is afhankelijk van de richtlijnen van de overheid. Voor meer informatie over het beleid en de praktijk van sociale afstand, zie hier.

Kijk hier voor de Kennisgeving van de examendag*.

* Deze kennisgeving voor de examendag is geldig voor het IBCLC-examen van september 2022 en zal worden bijgewerkt voor het examen van september 2023. Kom hier terug wanneer de aanmeldingen voor het examen in september opengaan.


Bijgewerkt op 29 november 2022

← Terug naar het COVID-19 Resource Center