IBLCE’s examenopties en aankondiging van de examendag (Exam Day Notice – Dutch)

De IBLCE-examenopties en Kennisgeving van de examendag

Of u nu een kandidaat bent die voor het eerst aan het examen deelneemt of een IBCLC die zich met een examen hercertificeert, de IBLCE heeft maatregelen getroffen waardoor u voor u en uw gezin in het licht van uw eigen persoonlijke situatie de beste beslissingen kunt nemen.

Bij de voorbereiding voor het IBLCE-2022-examen hebben zowel IBCLC’s als kandidaten die voor het eerst het examen afleggen een aantal keuzes tot hun beschikking. Live Remote Proctoring in het Engels is mogelijk gemaakt door de organisatie die het examen afneemt (lees hier meer als het afleggen van het examen in het Engels een optie voor u is), het examineren in een testcentrum, het overhevelen van uw examengeld naar het volgende jaar, of een restitutie van het examengeld.

Hier zijn de keuzes die voor u beschikbaar zijn:

Live Remote Proctoring (LRP) in 2022

IBLCE zal de IBCLC-examenadministraties van maart/april en september 2022 aanbieden via Live Remote Proctoring in het Engels, wat momenteel de enige taal is die wordt aangeboden door de externe testleverancier van de IBLCE.

IBLCE heeft het gebruik van LRP goedgekeurd voor IBCLC-examenadministraties in 2022 in het licht van de aanhoudende wereldwijde pandemie. Elk gebruik van LRP voor IBCLC-onderzoeken in 2023 en daarna zal worden onderworpen aan verdere evaluatie.

 

Voor wat betreft de financiële keuzes die voor u beschikbaar zijn, staat hieronder een grafiek met beslissingspunten inclusief relevante datums:

Financiële mogelijkheden bij het intrekken/annuleren van de examenafspraak voor kandidaten voor het examen van maart/april en september 2022

WieWatWanneer
ALLE kandidaten goedgekeurd voor het examen van maart/april 2022 of september 2022Gedeeltelijke terugbetaling
(50% van betaalde vergoedingen)
Kandidaten van maart/april: dien een verzoek in bij de IBLCE vóór 25 februari 2022.

Kandidaten voor september: dien een verzoek in bij de IBLCE vóór 19 augustus 2022.

Er is geen documentatie vereist voor een opname met een gedeeltelijke terugbetaling.
EERSTE KANDIDATEN:
Kandidaten die nog geen IBCLC zijn en zijn goedgekeurd voor het examen van maart/april 2022 of september 2022
Uitstel van vergoedingen voor een van de volgende twee examens*

*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de certificeringseisen in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden** vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.  
RECERTIFICERING DOOR ONDERZOEK:
Kandidaten die zich hercertificeren door middel van examen en zijn goedgekeurd voor het examen van maart/april 2022 of september 2022
Stel vergoedingen uit naar een van de volgende twee examens* en ontvang een certificeringsverlenging van een jaar tot 31 december 2023.
*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de hercertificeringseisen in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden** en 15 L-CERP’s vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.
ALLE kandidaten goedgekeurd voor het examen van maart/april 2022 of september 2022Volledige vergoedingKandidaten van maart/april: dien een verzoek in bij de IBLCE vóór 25 februari 2022, met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden**.

Kandidaten voor september: dien een verzoek in bij de IBLCE vóór 19 augustus 2022, met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden**.

Om uitstel van een examen in 2023 aan te vragen, neemt u contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is.

**Buitengewone omstandigheden zijn onder meer aan COVID-19 gerelateerde problemen, zoals werkloosheid van de kandidaat en/of partner/echtgenoot, een aan COVID-19 gerelateerd gezondheidsprobleem van kandidaat of van direct familielid, en/of bezorgdheid om zich in verband met COVID-19 onder mensen te begeven.

Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u op de pagina van de IBLCE over COVID-19 op de IBLCE-website. Daar wordt specifieke informatie en worden updates verstrekt zodra deze beschikbaar zijn. Deze mogelijkheden houden verband met COVIC-19 en zijn alleen van toepassing voor examenkandidaten in 2022.

Bedenk goed, welke hindernissen u bij uw reis zou kunnen tegenkomen.

Omdat bovendien lokale, staats- en federale voorschriften het examineren op Amerikaanse locaties kunnen beperken, maar het IBCLC-programma als essentieel wordt beschouwd, zijn extra testcentrumlocaties beschikbaar.

Prometric, de organisatie die het IBLCE-examen afneemt, streeft ernaar te blijven voldoen aan de voorschriften van de overheid en de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en is afhankelijk van de richtlijnen van de overheid. Voor meer informatie over het beleid en de praktijk van sociale afstand, zie hier.

Kijk hier voor de Kennisgeving van de examendag.


Bijgewerkt op 3 januari 2022

← Terug naar het COVID-19 Resource Center