Az IBLCE vizsgálati lehetőségei és a vizsgálati napi értesítés (Exam Day Notice – Hungarian)

Az IBLCE vizsgázási lehetőségekkel és vizsganappal kapcsolatos közleménye

Az IBLCE olyan szabályzatokat dolgozott ki mind az először vizsgára jelentkezőknek, mind pedig azoknak az IBCLC-knek, aki vizsgázással kívánnak újraminősítést szerezni, amelyek lehetővé teszik, hogy saját személyes helyzete alapján Ön a saját és családja szempontjából a lehető legjobb döntéseket hozhassa meg.

Miközben az IBLCE a 2023-as vizsgákra készül, mind az IBCLC-k, mind a kezdeti jelöltek számos választási lehetőség közül választhatnak, többek között:

  • Live Remote Proctoring (csak angol nyelven érhető el a tesztelő szállítónál. További információk itt találhatók, ha az Ön számára az angol nyelvű vizsgázás szóba jövő lehetőség),
  • Vizsgázásra egy vizsgaközpontban,
  • Díjfizetésének a következő évre halasztása dokumentált rendkívüli körülmények miatt, ill
  • Vizsgadíjak részleges pénzügyi visszatérítése.

Live Remote Protoringra (LRP) 2023-ben

Az IBLCE a 2023. március és szeptemberi IBCLC vizsgaadminisztrációt a Live Remote Proctoring szolgáltatáson keresztül fogja biztosítani angol nyelven, amely jelenleg az egyetlen nyelv, amelyet az IBLCE harmadik fél tesztelési szállítója kínál.

Felhívjuk figyelmét, hogy az LRP megköveteli, hogy a jelöltek teljesítsék a minimális technológiai követelményeket, és képesek legyenek magánterületen tesztelni. Az LRP-t fontolgató pályázóknak itt kell áttekinteniük a meglévő követelményeket (angol nyelven).

Az IBLCE jóváhagyta az LRP alkalmazását az IBCLC 2023-es vizsgálati adminisztrációihoz a folyamatban lévő globális járvány fényében. Az LRP 2024-es és későbbi alkalmával történő IBCLC-vizsgálatokra történő további felhasználása további felülvizsgálat tárgyát képezi.

 

Pénzügyi lehetőségek a vizsgajelentkezés visszavonására/törlésére a 2023. vizsgán

Az Ön számára rendelkezésére álló pénzügyi lehetőségek tekintetében az alábbi táblázat tartalmazza a döntési lehetőségeket, beleértve a vonatkozó időpontokat is:

KicsodaMitAmikor
ÖSSZES vizsgázót jóváhagytak a 2023. március vagy 2023. szeptemberi vizsgáraRészleges visszatérítés

(a fizetett díj 50%-a)
Március/április jelöltek: 2023. február 8-ig nyújtsák be kérelmét az IBLCE-hez.

Szeptemberi jelentkezők: 2023. augusztus 23-ig nyújtsák be kérelmét az IBLCE-hez.

A részleges visszatérítéssel járó elálláshoz semmilyen okmány nem szükséges.
KEZDETI JELÖLTEK:
Azok a pályázók, akik még nem IBCLC-sek, és jóváhagyták a 2023. március vagy 2023. szeptemberi vizsgára
A díjak halasztása a következő két vizsga valamelyikére*

*A vizsgázóknak abban az évben kell jelentkezniük, és meg kell felelniük a tanúsítási követelményeknek, amikor letették a vizsgát.
A kérelmet dokumentált rendkívüli körülményekkel** a vizsgaidőpont előtt vagy a vizsgaidőszakot követő 30 napon belül nyújtsa be.
VIZSGÁVAL IGAZÍTÓ JELÖLTEK:
Azok a vizsgázók, akik vizsgával újraminősítenek, és a 2023. március vagy a 2023. szeptemberi vizsgára jóváhagyták
Halassza el a díjakat a következő két vizsga* valamelyikére, és egy évvel 2024. december 31-ig meghosszabbítja a minősítést.

*A vizsgázóknak abban az évben kell jelentkezniük, és meg kell felelniük az újraminősítési követelményeknek, amikor letették a vizsgát.
Nyújtsa be kérelmét dokumentált rendkívüli körülmények** és 15 L-CERP-vel a vizsga dátuma előtt vagy a vizsgaidőszakot követő 30 napon belül.

Ha egy 2024-es vizsga elhalasztását szeretné kérni, vegye fel a kapcsolatot az IBLCE-vel, amely Önt kiszolgálja.

**Rendkívüli körülményeknek minősülnek a COVID-19-hez kapcsolódó problémák, mint például a jelentkező és/vagy élettársa/házastársa munkahelyének elvesztése, a jelentkező vagy közvetlen családtagja COVID-19-cel kapcsolatos egészségügyi problémája, és/vagy a COVID-19 miatt közterületen való tartózkodással kapcsolatos aggályok.

Az említett lehetőségekkel kapcsolatos további részletekért látogasson el az IBLCE weboldalát, mivel az információkat és tájékoztatást ott tesszük közzé, amint azok rendelkezésre állnak. Ezek a lehetőségek kizárólag a 2022. évi vizsgákra jelentkezők esetén, a COVID-19 járvány miatt alkalmazhatók.

Gondosan mérlegelni kell az egyedi utazással kapcsolatos kérdéseket.

Ezen túlmenően, bár a helyi, állami és szövetségi rendeletek korlátozhatják a vizsga lebonyolítását az Egyesült Államokban működő helyszíneken, az IBCLC program kiemelt fontosságúnak minősül, ezért a vizsgaközpontok rendelkezésre állása nagyobb fokú.

Az IBLCE vizsgaszervezője, a Prometric elkötelezett az iránt, hogy továbbra is megfeleljen a kormányzati előírásoknak és az Egészségügyi Világszervezet ajánlásainak, valamint a helyi önkormányzatok útmutatásainak. A társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelvekkel és gyakorlatokkal kapcsolatos további tájékoztatást lásd itt.

Tekintse át a Vizsganappal kapcsolatos közleményt itt*.

* Ez a vizsganapi közlemény a 2022. szeptemberi IBCLC vizsgára vonatkozik, és a 2023. szeptemberi vizsgára frissül. Látogasson vissza ide, amikor a szeptemberi vizsgára megnyílik a jelentkezés.

Frissítve 2022. november 28

← Vissza a COVID-19 erőforrásközponthoz