Az IBLCE vizsgálati lehetőségei és a vizsgálati napi értesítés (Exam Day Notice – Hungarian)

Az IBLCE vizsgázási lehetőségekkel és vizsganappal kapcsolatos közleménye

Az IBLCE olyan szabályzatokat dolgozott ki mind az először vizsgára jelentkezőknek, mind pedig azoknak az IBCLC-knek, aki vizsgázással kívánnak újraminősítést szerezni, amelyek lehetővé teszik, hogy saját személyes helyzete alapján Ön a saját és családja szempontjából a lehető legjobb döntéseket hozhassa meg.

Az IBLCE a 2020. évi vizsgára való felkészülés során mind az IBCLC-k, mind pedig az először vizsgára jelentkezők számára számos választási lehetőséget kínál: lehetőség van Live Remote Protoringra, amennyiben a vizsgaszervező angol nyelven lehetővé teszi (további információk itt találhatók, ha az Ön számára az angol nyelvű vizsgázás szóba jövő lehetőség), vizsgázásra egy vizsgaközpontban, a vizsgadíjak következő évre történő átütemezésére, vagy a vizsgadíjak pénzügyi visszatérítésére.

Ahogy az az IBLCE tájékoztató webináriumán 2020. május 28-án elhangzott, és amely az IBLCE COVID-19 erőforrásközpont GYIK oldalán is elérhető, az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésére:

 

Az Ön számára rendelkezésére álló pénzügyi lehetőségek tekintetében az alábbi táblázat tartalmazza a döntési lehetőségeket, beleértve a vonatkozó időpontokat is:

Pénzügyi lehetőségek a vizsgajelentkezés visszavonására/törlésére a 2020. március/áprilisi és szeptemberi vizsgán

KiMitMikor
MINDEN jelentkező  ​Részleges visszatérítés  
(a befizetett díj 50%-a) 
2020. augusztus 31-ig nyújtsa be kérelmét az IBLCE-hez. ​
ELSŐ ALKALOMMAL jelentkezők A díjfizetéssel kapcsolatban egy 2021. évi vizsgáig haladékot kapnak  Nyújtsa be a kérelmét a rendkívüli körülmények* igazolásával együtt a vizsga időpontja előtt vagy a vizsgaidőszakot követő 30 napon belül. 
Azok a jelöltek, akik VIZSGÁZÁSSAL KÍVÁNNAK ÚJRAMINŐSÍTÉST SZEREZNI  A díjfizetést egy 2021. évi vizsgáig elhalaszthatják, és a képesítésüket egy évvel meghosszabbítjuk  Nyújtsa be a kérelmét a rendkívüli körülmények* és 15 L-CERP igazolásával együtt a vizsga időpontja előtt vagy a vizsgaidőszakot követő 30 napon belül. 
MINDEN jelentkező  Teljes körű visszatérítés  Nyújtsa be a kérelmét az IBLCE-hez a rendkívüli körülmények* igazolásával együtt 2020. augusztus 31-ig.  

Ha egy 2021-es vizsga elhalasztását szeretné kérni, vegye fel a kapcsolatot az IBLCE-vel, amely Önt kiszolgálja.

*Rendkívüli körülményeknek minősülnek a COVID-19-hez kapcsolódó problémák, mint például a jelentkező és/vagy élettársa/házastársa munkahelyének elvesztése, a jelentkező vagy közvetlen családtagja COVID-19-cel kapcsolatos egészségügyi problémája, és/vagy a COVID-19 miatt közterületen való tartózkodással kapcsolatos aggályok.

Az említett lehetőségekkel kapcsolatos további részletekért látogasson el az IBLCE COVID-19 weboldalára, amely a http://www.iblce.orgcímen érhető el, mivel az információkat és tájékoztatást ott tesszük közzé, amint azok rendelkezésre állnak. Ezek a lehetőségek kizárólag a 2020. évi vizsgákra jelentkezők esetén, a COVID-19 járvány miatt alkalmazhatók.

Gondosan mérlegelni kell az egyedi utazással kapcsolatos kérdéseket.

Ezen túlmenően, bár a helyi, állami és szövetségi rendeletek korlátozhatják a vizsga lebonyolítását az Egyesült Államokban működő helyszíneken, az IBCLC program kiemelt fontosságúnak minősül, ezért a vizsgaközpontok rendelkezésre állása nagyobb fokú.

Az IBLCE vizsgaszervezője, a Prometric elkötelezett az iránt, hogy továbbra is megfeleljen a kormányzati előírásoknak és az Egészségügyi Világszervezet ajánlásainak, valamint a helyi önkormányzatok útmutatásainak. A társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelvekkel és gyakorlatokkal kapcsolatos további tájékoztatást lásd itt.

Tekintse át a Vizsganappal kapcsolatos közleményt itt.

Frissítve 2020. augusztus 14-én

← Vissza a COVID-19 erőforrásközponthoz