Možnosti izpita IBLCE in obvestilo o izpitnem dnevu (Exam Day Notice – Slovenian)

Obvestilo o izpitnih možnostih IBLCE in dnevu izpita

Ne glede na to, ali boste izpit opravljali prvič ali se želite kot svetovalec IBCLC recertificirati z izpitom, je IBLCE svoje politike oblikoval tako, da lahko sprejmete odločitev, ki je glede na vaše osebne okoliščine najboljša za vas in za vašo družino.

Medtem ko IBLCE pripravlja izpit za leto 2021, lahko svetovalci IBCLC in kandidati, ki bodo izpit opravljali prvič, izbirajo med več možnostmi, in sicer se lahko odločijo za »Live Remote Proctoring« v angleščini pri organizatorju izpita (preverite tukaj, če imate možnost opravljanja izpita v angleščini), preverjanje v izpitnem centru, preložitev vaše prijavnine na naslednje leto ali denarno povračilo prijavnine.

Na voljo so vam naslednje možnosti:

IBLCE je odobril uporabo LRP za uprave za preglede IBCLC do leta 2021 glede na trenutno globalno pandemijo. Vsaka uporaba LRP za preglede IBCLC v letu 2022 in pozneje bo predmet nadaljnjega pregleda.

 

Razpoložljive denarne možnosti so predstavljene v naslednji preglednici, v kateri odločitve po točkah vključujejo pomembne datume:

Finančne možnosti za odjavo/preklic izpitnega termina kandidatov za izpit v marcu/aprilu in septembru 2021

KdoKajKdaj
VSE odobreni kandidati (april / maj in september)​  Delno povračilo (50% plačanih pristojbin)April / maj Kandidati: Predložite zahtevo IBLCE do 19. aprila 2021.

Septembrski kandidati: Predložite zahtevo pri IBLCE do 1. septembra 2021.
ZAČETNI Odobreni kandidati (april / maj in september)

To velja tudi za tiste, ki so bili odloženi za izpite leta 2020.
Odložite plačilo za enega od naslednjih dveh izpitov*

* Kandidati se morajo prijaviti in izpolniti zahteve za certificiranje v letu, ko opravljajo izpit.
Pred datumom izpita ali v 30 dneh po izpitnem roku oddajte zahtevo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami *.
POTRDITEV PREGLEDA Odobreni kandidati (april / maj in september)

To velja tudi za tiste IBCLC, ki so bili odloženi za izpite leta 2020.
Odložite plačilo za enega od naslednjih dveh izpitov * in prejmite enoletno podaljšanje certifikata do 31. decembra 2022.

*Kandidati se morajo prijaviti in izpolniti zahteve za ponovno certificiranje v letu opravljanja izpita.
Pred datumom izpita ali v 30 dneh po izpitnem roku oddajte zahtevo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami * in 15 L-CERP.
VSE odobreni kandidati (april / maj in september)

To velja tudi za tiste, ki so bili odloženi za izpite leta 2020.
Celotno vračiloApril / maj Kandidati: Predložite zahtevo IBLCE do 19. aprila 2021 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami *.

Septembrski kandidati: Predložite zahtevo IBLCE do 1. septembra 2021 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami *.

Tistim, ki so bili odloženi za izpite leta 2020 in želijo zahtevati popolno povračilo, ni treba vložiti nove popolne prijave za izpit do leta 2021, da bi zahtevali popolno vračilo. Če nameravate opraviti izpit leta 2021, boste morali oddati novo prošnjo. Za dodatne informacije se obrnite na svojo regijsko lokacijo IBLCE.

Če želite zahtevati odlog za pregled leta 2022, se obrnite na lokacijo IBLCE, ki vam postreže.

*Dokumentirane izredne okoliščine vključujejo s covidom-19 povezane zadeve, na primer če je kandidat in/ali partner/zakonec izgubil delovno mesto, ima kandidat ali ožji družinski član zdravstvene težave in/ali strah pred stikom z javnostjo zaradi covida-19.

Za več informacij o teh možnostih obiščite stran IBLCE o covidu-19 na spletni strani IBLCE https://iblce.org, kjer bomo objavili podrobnejše informacije in novosti, ko bodo na voljo.Te možnosti so izpitnim kandidatom v letu 2021 na voljo le zaradi covida-19.

Skrbno pretehtajte relevantna vprašanja glede potovanj.

Poleg tega lahko lokalni, državni ali zvezni predpisi omejujejo izvajanje izpita na lokacijah v ZDA, vendar program IBCLC velja za bistvenega in so izpitni centri zato dostopni na več lokacijah.

Prometric, ki je organizator izpita IBLCE, je zavezan k nadaljnjemu spoštovanju vladnih odlokov in priporočil Svetovne zdravstvene organizacije, odvisen pa bo od smernic lokalnih vlad. Več informacij o teh politikah ohranjanja varnostne razdalje pri socialnih stikih in praksah je na voljo tukaj.

Tukaj lahko preverite Obvestilo o dnevu izpita.

Posodobljeno 20. januarja 2021

← Nazaj na središče virov COVID-19