Možnosti izpita IBLCE in obvestilo o izpitnem dnevu (Exam Day Notice – Slovenian)

Obvestilo o izpitnih možnostih IBLCE in dnevu izpita

Ne glede na to, ali boste izpit opravljali prvič ali se želite kot svetovalec IBCLC recertificirati z izpitom, je IBLCE svoje politike oblikoval tako, da lahko sprejmete odločitev, ki je glede na vaše osebne okoliščine najboljša za vas in za vašo družino.

Medtem ko IBLCE pripravlja izpit za leto 2020, lahko svetovalci IBCLC in kandidati, ki bodo izpit opravljali prvič, izbirajo med več možnostmi, in sicer se lahko odločijo za »Live Remote Proctoring« v angleščini pri organizatorju izpita (preverite tukaj, če imate možnost opravljanja izpita v angleščini), preverjanje v izpitnem centru, preložitev vaše prijavnine na naslednje leto ali denarno povračilo prijavnine.

Kot smo že 28. 5. 2020 dejali na informativnem spletnem seminarju IBLCE in predstavili v odgovorih na pogosta vprašanja v Informacijskem centru IBLCE o covidu-19, imate na voljo naslednje možnosti:

 

Razpoložljive denarne možnosti so predstavljene v naslednji preglednici, v kateri odločitve po točkah vključujejo pomembne datume:

Finančne možnosti za odjavo/preklic izpitnega termina kandidatov za izpit v marcu/aprilu in septembru 2020

KdoKajKdaj
VSI kandidati  ​delno povračilo 
(50 % vplačane prijavnine) 
Prošnjo predložite IBLCE do 31. 8. 2020. 
Kandidati, ki izpit opravljajo PRVIČ Prijavnino lahko preložite na izpit v letu 2021.  Prošnjo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami* predložite pred datumom vašega izpita ali 30 dni po obdobju za opravljanje izpita. 
Kandidati za RECERTIFIKACIJO Z IZPITOM Prijavnino lahko preložite na izpit v letu 2021, certifikat pa vam podaljšamo za eno leto. Prošnjo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami* in 15 točk L-CERP predložite pred datumom vašega izpita ali 30 dni po obdobju za opravljanje izpita. 
VSI kandidati  polno povračilo  Prošnjo predložite IBLCE do 31. 8. 2020 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami*. 

Če želite zahtevati odlog za pregled leta 2021, se obrnite na lokacijo IBLCE, ki vam postreže.

*Dokumentirane izredne okoliščine vključujejo s covidom-19 povezane zadeve, na primer če je kandidat in/ali partner/zakonec izgubil delovno mesto, ima kandidat ali ožji družinski član zdravstvene težave in/ali strah pred stikom z javnostjo zaradi covida-19.

Za več informacij o teh možnostih obiščite stran IBLCE o covidu-19 na spletni strani IBLCE https://iblce.org, kjer bomo objavili podrobnejše informacije in novosti, ko bodo na voljo.Te možnosti so izpitnim kandidatom v letu 2020 na voljo le zaradi covida-19.

Skrbno pretehtajte relevantna vprašanja glede potovanj.

Poleg tega lahko lokalni, državni ali zvezni predpisi omejujejo izvajanje izpita na lokacijah v ZDA, vendar program IBCLC velja za bistvenega in so izpitni centri zato dostopni na več lokacijah.

Prometric, ki je organizator izpita IBLCE, je zavezan k nadaljnjemu spoštovanju vladnih odlokov in priporočil Svetovne zdravstvene organizacije, odvisen pa bo od smernic lokalnih vlad. Več informacij o teh politikah ohranjanja varnostne razdalje pri socialnih stikih in praksah je na voljo tukaj.

Tukaj lahko preverite Obvestilo o dnevu izpita.

Posodobljeno 14. avgusta 2020

← Nazaj na središče virov COVID-19