Možnosti izpita IBLCE in obvestilo o izpitnem dnevu (Exam Day Notice – Slovenian)

Obvestilo o izpitnih možnostih IBLCE in dnevu izpita

Ne glede na to, ali boste izpit opravljali prvič ali se želite kot svetovalec IBCLC recertificirati z izpitom, je IBLCE svoje politike oblikoval tako, da lahko sprejmete odločitev, ki je glede na vaše osebne okoliščine najboljša za vas in za vašo družino.

Medtem ko IBLCE pripravlja izpit za leto 2022, lahko svetovalci IBCLC in kandidati, ki bodo izpit opravljali prvič, izbirajo med več možnostmi, in sicer se lahko odločijo za »Live Remote Proctoring« v angleščini pri organizatorju izpita (preverite tukaj, če imate možnost opravljanja izpita v angleščini), preverjanje v izpitnem centru, preložitev vaše prijavnine na naslednje leto ali denarno povračilo prijavnine.

Na voljo so vam naslednje možnosti:

Live Remote Proctoring (LRP) leta 2022

IBLCE bo ponudil administracijo izpitov IBCLC marca/aprila in septembra 2022 prek Live Remote Proctoring v angleščini, ki je trenutno edini jezik, ki ga ponuja neodvisni ponudnik testiranja IBLCE.

IBLCE je odobril uporabo LRP za uprave za preglede IBCLC do leta 2022 glede na trenutno globalno pandemijo. Vsaka uporaba LRP za preglede IBCLC v letu 2023 in pozneje bo predmet nadaljnjega pregleda.

 

Razpoložljive denarne možnosti so predstavljene v naslednji preglednici, v kateri odločitve po točkah vključujejo pomembne datume:

Finančne možnosti za odjavo/preklic izpitnega termina kandidatov za izpit v marcu/aprilu in septembru 2022

KdoKajKdaj
VSI kandidati so bili odobreni za izpit marca/aprila 2022 ali septembra 2022Delno vračilo
(50% plačanih pristojbin)
Kandidati za marec/april: Zahtevo oddajte na IBLCE do 25. februarja 2022.

Septembra Kandidati: oddajte zahtevo na IBLCE do 19. avgusta 2022.

Za umik z delnim vračilom ni potrebna nobena dokumentacija.
ZAČETNI KANDIDATI:
Kandidati, ki še niso IBCLC in so odobreni za izpit marca/aprila 2022 ali septembra 2022
Odložite stroške na enega od naslednjih dveh izpitov*

* Kandidati se morajo prijaviti in izpolnjevati certifikacijske zahteve v letu, ko opravljajo izpit
Zahtevo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami** oddajte pred datumom izpita ali v 30 dneh po izpitnem roku.
PONOVNO POTRDITEV Z IZPITOM:
Kandidati, ki ponovno potrjujejo z izpitom in so odobreni za izpit marca/aprila 2022 ali septembra 2022
Odložite stroške na enega od naslednjih dveh izpitov* in pridobite enoletno podaljšanje spričevala do 31. decembra 2023.

* Kandidati se morajo prijaviti in izpolnjevati zahteve za ponovno certificiranje v letu, ko opravljajo izpit.
Zahtevo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami** in 15 L-CERP oddajte pred datumom izpita ali v 30 dneh po izpitnem roku.
VSI kandidati so bili odobreni za izpit marca/aprila 2022 ali septembra 2022Celotno vračiloKandidati za marec/april: oddajte zahtevo na IBLCE do 25. februarja 2022 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami**.

Septembra Kandidati: oddajte zahtevo na IBLCE do 19. avgusta 2022 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami**.

Če želite zahtevati odlog za pregled leta 2023, se obrnite na lokacijo IBLCE, ki vam postreže.

**Dokumentirane izredne okoliščine vključujejo s covidom-19 povezane zadeve, na primer če je kandidat in/ali partner/zakonec izgubil delovno mesto, ima kandidat ali ožji družinski član zdravstvene težave in/ali strah pred stikom z javnostjo zaradi covida-19.

Za več informacij o teh možnostih obiščite stran IBLCE o covidu-19 na spletni strani IBLCE, kjer bomo objavili podrobnejše informacije in novosti, ko bodo na voljo.Te možnosti so izpitnim kandidatom v letu 2022 na voljo le zaradi covida-19.

Skrbno pretehtajte relevantna vprašanja glede potovanj.

Poleg tega lahko lokalni, državni ali zvezni predpisi omejujejo izvajanje izpita na lokacijah v ZDA, vendar program IBCLC velja za bistvenega in so izpitni centri zato dostopni na več lokacijah.

Prometric, ki je organizator izpita IBLCE, je zavezan k nadaljnjemu spoštovanju vladnih odlokov in priporočil Svetovne zdravstvene organizacije, odvisen pa bo od smernic lokalnih vlad. Več informacij o teh politikah ohranjanja varnostne razdalje pri socialnih stikih in praksah je na voljo tukaj.

Tukaj lahko preverite Obvestilo o dnevu izpita.

Posodobljeno 2. avgust 2022

← Nazaj na središče virov COVID-19