Ažuriranje od 19. listopada 2021 .: Uskoro dolazi samoocjenjivanje kontinuiranog obrazovanja

(Update as of October 19, 2021: The Continuing Education Self-Assessment is Coming Soon — Croatian)

Planirate li ponovnu certifikaciju 2022. godine?

Samoocjenjivanje kontinuiranog obrazovanja (samoocjenjivanje GV) pokrenut će se do kraja listopada 2021. na engleskom jeziku, a slijede i drugi jezici IBLCE.

Počevši od 2022., imate mogućnost ponovnog certificiranja od strane CERP-a svaki petogodišnji ciklus ponovne certifikacije. Ponovno potvrđivanje ispitivanjem ostaje opcija, ali se više neće zahtijevati svakih deset godina.

Ako se odlučite za ponovnu certifikaciju od strane CERP-a, na snazi ​​za 2022. ponovnu certifikaciju i dalje, sada ćete uzeti samoocjenjivanje CE kako biste lakše usmjerili svoje kontinuirano obrazovanje. Samoocjenjivanje CE je besplatna, dvosatna, daljinska internetska procjena, sa 72 pitanja s višestrukim odabirom za izradu personaliziranog plana profesionalnog razvoja.

Samoocjenjivanje GV osmišljeno je da potakne samorefleksiju o vašem znanju i vještinama-i identificira područja za nastavak učenja. Primit ćete trenutnu povratnu informaciju nakon polaganja samoocjenjivanja GV-a, a svoje daljnje obrazovanje planirat ćete na temelju svog prilagođenog plana profesionalnog razvoja.

2022 je početak prijelaznog razdoblja. Ako se ponovno certificirate 2022., samo 7 CERP-ova mora se temeljiti na personaliziranom planu profesionalnog razvoja na temelju samoocjenjivanja CE. Broj potrebnih CERP-ova na temelju rezultata samoocjenjivanja CE povećat će se na 20 CERP-ova (~ 30%) 2023. i 34 CERP-a (~ 50%) 2024. i dalje.

Samoocjenjivanje CE početno će biti otvoreno samo za kandidate zbog ponovne potvrde 2022. Kandidati zbog ponovne certifikacije 2023. i kasnije trebali bi provjeriti ima li ažuriranja.

Nakon što ste ispunili sve potrebne CERP-ove prema rezultatima samoocjenjivanja CE-a i sve dodatne uvjete za ponovnu certifikaciju, još uvijek ste dužni podnijeti svoju ponovnu certifikaciju putem aplikacije CERP-a i platiti pristojbu do roka do 30. rujna 2022. godine.

Više detalja o prijelazu bit će objavljeno uskoro.

← Povratak na stranicu resursa COVID-19