Ažuriranje od 12. siječnja 2021: Važne vijesti za sve kandidate za ispit za IBCLC 2021: Daljinsko prodiranje u živo, vaše financijske mogućnosti i produženi rok za travanj / svibanj

Update as of January 12, 2021: Important news for all 2021 IBCLC examination candidates: Live Remote Proctoring, your financial options, and extended deadline for the April/May examination (Croatian)

Dok planirate u vezi s IBCLC ispitom za 2021. godinu, imamo na raspolaganju neka ažuriranja o modalitetima testiranja i financijskim opcijama kandidata.

Da bi se kandidatima dalo više vremena za pregled novih mogućnosti, rok za prijavu na IBCLC ispit od travnja / svibnja 2021. godine koji se nudi samo na engleskom jeziku produžen je za jedan tjedan.

Rok za prijavu na IBCLC ispit od travnja / svibnja 2021. sada je 27. siječnja 2021.

IBLCE je ove godine implementirao sljedeće mogućnosti kako bi vam pomogao da donesete informiranu odluku o IBCLC pregledu ove godine:

Daljinsko projiciranje uživo (LRP) 2021

IBLCE će ponuditi administrativne ispite za travanj / svibanj i rujan 2021. putem Live Remote Proctoring-a na engleskom jeziku, koji je trenutno jedini jezik koji nudi IBLCE-ov nezavisni dobavljač testiranja.

IBLCE ovu mogućnost ponovno stavlja na raspolaganje 2021. godine nakon što je pregledao niz čimbenika, uključujući:

  • Akreditacija: IBLCE je mogao ponuditi LRP 2020. godine, kao iznimku koju je pružio treći strana IBLCE-ov ovlaštenik. Nakon pregleda novih smjernica našeg akreditora, IBLCE je utvrdio da to možemo ponuditi 2021. godine, s obzirom na ove nove smjernice i kontinuirani utjecaj COVID-19.
  • Korisničko iskustvo: Prilagodbe se rade kako bi se poboljšalo iskustvo testiranja 2021. godine. Zbog neočekivane velike količine koju su na nekim mjestima prouzročili problemi s pandemijom i propusnošću interneta, postojali su trajni tehnički problemi (u približno 4% uprava za ispite IBCLC-a) putem daljinskog projiciranja uživo. Cijenimo da je ovo vrlo frustrirajuće iskustvo za ove kandidate. Na našoj web stranici pružit ćemo daljnje informacije u vezi s poboljšanjima kad ona postanu dostupna.
  • Jezik: IBLCE-ov dobavljač testiranja trenutno nudi LRP samo na engleskom jeziku. IBLCE i druge certifikacijske organizacije zatražile su od dobavljača testiranja da daljnji jezici budu dostupni u programu Live Remote Proctoring. IBLCE će pružiti daljnje informacije čim postanu dostupne.

IBLCE je odobrio upotrebu LRP-a za uprave za ispitivanje IBCLC-a do 2021. godine u svjetlu stalne globalne pandemije. Svaka uporaba LRP-a za IBCLC preglede u 2022. godini i dalje bit će predmet daljnjeg pregleda.


Financijske mogućnosti 2021. Godine

Pogledajte donji popis svojih financijskih mogućnosti:

KojiŠtoKada
SVI odobreni kandidati (travanj / svibanj i rujan)​  Djelomični povrat (50% plaćenih naknada)Kandidati za travanj / svibanj: Podnesite zahtjev IBLCE-u do 5. travnja 2021.​

Kandidati za rujan: Podnesite zahtjev IBLCE-u do 1. rujna 2021.
INICIJALNO Odobreni kandidati (travanj / svibanj i rujan)

To se odnosi i na one koji su odgođeni za ispitivanja 2020. godine.
Odgodite naknade za jedan od sljedeća dva pregleda*

*Kandidati se moraju prijaviti i ispuniti uvjete za ovjeru u godini u kojoj polažu ispit.
Podnesite zahtjev s dokumentiranim izvanrednim okolnostima *prije datuma pregleda ili u roku od 30 dana nakon ispitnog roka.
OVJERA PREGLEDOM Odobreni kandidati (travanj / svibanj i rujan)

To se također odnosi na one IBCLC-ove koji su odgođeni za ispitivanja 2020. godine.
Odgodite naknade za jedan od sljedeća dva ispita * i dobit ćete jednogodišnje produljenje certifikata do 31. prosinca 2022.

*Kandidati se moraju prijaviti i ispuniti uvjete za ponovnu potvrdu u godini u kojoj polažu ispit.
Podnesite zahtjev s dokumentiranim izvanrednim okolnostima * i 15 L-CERP-a prije datuma pregleda ili u roku od 30 dana nakon ispitnog roka.
SVI odobreni kandidati (travanj / svibanj i rujan)

To se odnosi i na one koji su odgođeni za ispitivanja 2020. godine.
Puni povratKandidati za travanj / svibanj: Podnesite zahtjev IBLCE-u do 5. travnja 2021. godine s dokumentiranim izvanrednim okolnostima*.

Kandidati za rujan: Podnesite zahtjev IBLCE-u do 1. rujna 2021. uz dokumentirane izvanredne okolnosti*.

Oni koji su odgođeni za ispite 2020. godine i žele zatražiti puni povrat novca, ne trebaju podnijeti novu cjelovitu prijavu za ispit 2021. godine kako bi zatražili puni povrat novca. Ako namjeravate polagati ispit 2021. godine, morat ćete podnijeti novu prijavu. Za daljnje informacije obratite se svom regionalnom mjestu IBLCE.

*Izvanredne okolnosti također uključuju zabrinutost povezanu s COVID-19, poput gubitka posla kandidata i / ili partnera / supružnika, zdravstveno pitanje COVID-19 za kandidata ili člana uže obitelji i / ili zabrinutost za izlazak u javnost zbog COVID- 19

Za više pojedinosti o ovim opcijama posjetite IBLCE COVID-19 Resursni centar web mjesta IBLCE, jer će tamo biti dostupne određene informacije i ažuriranja kada budu dostupna. Ove su opcije primjenjive samo na kandidate za ispit 2021. godine zbog COVID-19.


Ovog će tjedna biti daljnja ažuriranja informacija o LRP-u IBLCE COVID-19 Resursni centar radi usklađivanja s ovom najavom. Nastavit ćemo ažurirati IBLCE COVID-19 Resursni centar kako bismo vam pružili najnovije informacije koje će vam pomoći u donošenju odluka u ovom kontinuiranom vrlo fluidnom okruženju. Molimo vas da često provjeravate kako biste bili u toku s najnovijim događanjima.

Ako imate bilo kakvih pitanja o mogućnostima dostupnim za administraciju za ispit IBCLC-a 2021., kontaktirajte mjesto IBLCE-a koje vam služi.

Ako ste spremni prijaviti se, ovdje možete naučiti više o prijavljivanju za ispit ili možete saznati više o prijavi za ponovni certifikat.

IBCLC ispit u travnju / svibnju 2021. provodi se samo na engleskom jeziku. Ovdje možete pronaći aplikacije na engleskom jeziku, novi sustav za upravljanje vjerodajnicama.

IBCLC ispit u rujnu 2021. bit će dostupan na svim IBLCE jezicima. Prijave za rujanski ispit otvorit će se 19. travnja 2021. godine.

← IBLCE-ov resursni centar u pogledu bolesti COVID-19 za 2020