Ažuriranje od 19. prosinca 2022.: IBLCE uvodi status neaktivnosti za 2023.

(Update as of December 19, 2022: IBLCE Introduces Inactive Status for 2023 — Croatian)

Kao što je ranije najavljeno, IBLCE 1. siječnja 2023. uvodi novi status “Neaktivan”, koji će omogućiti kandidatima koji se nisu recertificirali na vrijeme da se vrate na ispit ili putem CE samoprocjene i CERP-a.

Počevši od IBCLC-ova koji su se trebali recertificirati 2022., IBCLC-ovi koji se ne recertificiraju u godini kada im istekne vjerodajnica automatski će prijeći u status neaktivnosti 1. siječnja sljedeće godine. Hvala što ste primijetili da pojedinci nisu certificirani kao IBCLC – i nije im dopušteno koristiti oznaku IBCLC nakon svog imena ili prakse kao IBCLC – dok su u neaktivnom statusu.

Za prijelaz iz neaktivnog statusa natrag u aktivni status, kandidati će morati:

  • Vratite se na posao IBCLC ispitom ili putem CE samoprocjene i CERP-a, ispunjavajući sve trenutne zahtjeve za recertifikaciju*, u godini u kojoj imaju neaktivan status
    • Kandidati se moraju prijaviti tijekom redovitih rokova za prijavu objavljenih na web stranici IBLCE
  • Zaradite dodatnih 15 CERP-ova**
  • Platite naknadu

* Kandidati koji se vraćaju samo pregledom 2023. ne moraju ispunjavati zahtjeve za Osnovno održavanje života ili 250 sati kliničke prakse.
** Kandidati koji se vraćaju samo ispitom 2023. ne trebaju završiti dodatnih 15 CERP-ova.

Neaktivni status zamijenit će Istekli status. Prethodno su se otpali kandidati mogli vratiti na posao samo polaganjem ispita. Kandidati se sada mogu vratiti ispitom ili putem CERP-a iz neaktivnog statusa. Ako ste se prijavili za ispit za vraćanje u ožujku 2023., ali biste se radije vratili putem CERP-a, kontaktirajte IBLCE regija koja vam služi.

← Povratak na stranicu resursa COVID-19