Ažuriranje od 2. svibnja 2022.: IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od strane ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje

(Update as of May 2, 2022: IBLCE is continuing to require the wearing of masks by examinees while taking the IBCLC examination at testing centres — Croatian)

Kao zdravstvena organizacija posvećena globalnom javnom zdravlju i koja radi s ranjivom populacijom koja se u mnogim slučajevima ne može cijepiti, IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od strane ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje.

Rujan 2022. Kandidati za IBCLC ispit moraju nositi maske ili pokrivala za lice cijelo vrijeme provedeno u ispitnom centru. Uz to se očekuje da će biti u skladu s bilo kojim i svim drugim nacionalnim, saveznim, državnim ili lokalnim zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima koji su na snazi ​​u vrijeme testiranja.

Prije pregleda pregledajte ove informacije koje je pružila Svjetska zdravstvena organizacija u vezi s preporučenim mjerama opreza s obzirom na COVID-19: https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/coronavirus-disease-covid-19-masks

IBLCE razumije i priznaje da se pojedinačne situacije razlikuju; međutim, od 2022. godine, obvezni ponovni ispit svakih 10 godina više nije uvjet i IBCLC se mogu ponovno certificirati polaganjem samoprocjene (dostupno na svim jezicima) i stjecanjem potrebnih CERP-ova. Stoga je mogućnost polaganja IBCLC certifikacijskog ispita stvar individualnog izbora.

IBLCE vjeruje da je kontinuirano nošenje maski korisno za javno zdravlje i sigurnost naših dionika, uključujući populaciju kojoj IBCLC pružaju skrb. Ako vam je potreban smještaj u vezi s ovim pravilima iz razloga koji se temelje na vjeri, invaliditetu ili drugim osnovama zaštićenim saveznim, državnim ili lokalnim zakonima, kontaktirajte regija koja vam služi.

← Povratak na stranicu resursa COVID-19