ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της 12ης Ιουνίου 2020: Παρακολουθήστε την κατάσταση της αίτησής σας

Αν υποβάλατε πρόσφατα αίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2020 ή για επαναπιστοποίηση μέσω μορίων CERP, σας ευχαριστούμε!  

Μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με την κατάσταση της αίτησής σας, αφού συνδεθείτε στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πιστοποιήσεων του IBLCE. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να έχετε πρόσβαση στη συγκεκριμένη πηγή ενημέρωσης. 

Το IBLCE θα αρχίσει να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα επιβεβαίωσης στους υποψήφιους που έγιναν δεκτοί στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2020 από τα μέσα Ιουνίου και θα συνεχίσει να αποστέλλει ειδοποιήσεις επιβεβαίωσης κάθε εβδομάδα, όσο όλο και περισσότεροι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας που είναι καταχωρημένη στα αρχεία του IBLCE είναι σωστή. Οδηγίες για την ενημέρωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορείτε να βρείτε επίσης παρακάτω. 


Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της αίτησής μου για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2020; 

Μπορείτε να δείτε την κατάσταση της αίτησής σας αν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης πιστοποιήσεων του IBLCE

Αν η αίτησή σας δεν έχει επιβεβαιωθεί, θα δείτε μια ειδοποίηση με συμπληρωματικές πληροφορίες στην αρχική σελίδα σας. Περιμένετε να λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το προσωπικό του IBLCE. Ενδέχεται να χρειάζονται συμπληρωματικές πληροφορίες ή έγγραφα. 

Αν δεν δείτε καμία ειδοποίηση όταν συνδεθείτε, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας κάνοντας κλικ στο «Apply for an Exam» (Υποβολή αίτησης σε εξετάσεις) στην πλαϊνή γραμμή (όπως φαίνεται στην εικόνα εδώ).

Αν η κατάσταση της αίτησής σας είναι «pending results» (αναμονή αποτελεσμάτων) ή «confirmed» (επιβεβαιωμένη), τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο αυτήν τη στιγμή. Το IBLCE θα σας στείλει πληροφορίες με ηλεκτρονικό μήνυμα τον Ιούλιο σχετικά με τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για τις εξετάσεις.


Πώς μπορώ να εμφανίσω/ εκτυπώσω την απόδειξη πληρωμής; 

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην απόδειξή σας αν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης πιστοποιήσεων του IBLCE.   

Μόλις συνδεθείτε, μεταβείτε στο «My Purchases» (Οι αγορές μου). Βρείτε την πληρωμή για την οποία θέλετε να δείτε την απόδειξη και κάντε κλικ στο «View» (Προβολή) δίπλα στη συγκεκριμένη πληρωμή. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο της οθόνης.


Πώς μπορώ να ενημερώσω τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μου στο IBLCE; 

Για να ενημερώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, συνδεθείτε στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πιστοποιήσεων του IBLCE με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία χρησιμοποιήσατε για την εγγραφή σας στο IBLCE. 

Αφού συνδεθείτε, θα δείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας πάνω δεξιά. Κάντε κλικ εκεί για να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε «Profile» (Προφίλ) και, έπειτα, «Update Profile» (Ενημέρωση προφίλ). Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με όποια διεύθυνση σάς εξυπηρετεί καλύτερα για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά μηνύματα από το IBLCE. 

Μην δημιουργήσετε έναν καινούργιο λογαριασμό, αν έχετε ήδη έναν! Αν χρειάζεται να κάνετε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία εδώ


* Σημείωση: Αν υποβάλατε αίτηση σε άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά, τα ισπανικά ή τα γερμανικά, ενδέχεται να υπάρξει κάποια καθυστέρηση από τη στιγμή υποβολής της αίτησης έως την εμφάνισή της στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης πιστοποιήσεων. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας! 

Αν αντιμετωπίσετε δυσκολίες με κάποιο από τα προαναφερόμενα βήματα, επικοινωνήστε με την αρμόδια εγκατάσταση του IBLCE που σας εξυπηρετεί

← Κέντρο αναφοράς 2020 του IBLCE για την COVID-19