Κέντρο αναφοράς 2020 του IBLCE για την COVID-19 (Greek)

Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19 και της ανάγκης για άμεσες, ταχείες ενημερώσεις σχετικά με την πιστοποίηση IBCLC, το IBLCE δημιούργησε το συγκεκριμένο Κέντρο Αναφοράς για την COVID-19. Ελέγχετε τακτικά την ενότητα, καθώς το IBLCE θα αναρτά μια κατάσταση με τυχόν ενημερώσεις σε εβδομαδιαία βάση. 


Εβδομαδιαίες ενημερώσεις 

Ελέγχετε τη συγκεκριμένη ενότητα για τακτικές ενημερώσεις. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση από 18 Δεκεμβρίου 2020: Σεπτέμβριος 2020 Τα αποτελέσματα των εξετάσεων IBCLC είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο

December 19, 2020
Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, λόγω του COVID-19, η IBLCE παρέχει μόνο αποτελέσματα εξετάσεων και αναφορές βαθμολογίας στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης διαπιστευτηρίων. Από σήμερα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τη διοίκηση εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2020 κυκλοφορούν και είναι έτοιμα για προβολή των…

Ενημέρωση από τις 16 Δεκεμβρίου 2020: Ενημέρωση για την έκδοση των αποτελεσμάτων εξέτασης IBCLC 2020

December 16, 2020
Πάνω από 5.100 υποψήφιοι από 87 χώρες συμμετείχαν στην εξέταση IBCLC του Σεπτεμβρίου 2020. Η IBLCE είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει αποτελέσματα online εξετάσεων στους υποψηφίους φέτος, συμπεριλαμβανομένων αναφορών βαθμολογίας και μεταφρασμένων οδηγιών σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε…

Περισσότερες ενημερώσεις →

Πρόσθετες πηγές 

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου χωρίς προηγούμενο, το IBLCE παρέχει τις ακόλουθες πηγές αναφοράς: 

Για υποψηφίους που συμμετέχουν πρώτη φορά στην εξέταση και καθοδηγητές υποψηφίων που συμμετέχουν πρώτη φορά στην εξέταση > Ενημερωμένες προσωρινές οδηγίες για τη χρήση της τεχνολογίας με σκοπό την κάλυψη των προϋποθέσεων πρακτικής κλινικής εξάσκησης για τις οδούς αποδοχής 1, 2 και 3
> Οδηγός σχεδιασμού προγράμματος για την 3η οδό
> Συμβουλευτική γνωμοδότηση του IBLCE σχετικά την τηλεϋγεία
Για IBCLC που επαναπιστοποιούνται με συμμετοχή στην εξέταση > Συμβουλευτική γνωμοδότηση του IBLCE σχετικά την τηλεϋγεία
Για IBCLC που επαναπιστοποιούνται μέσω μορίων CERP > Προγράμματα διαδικτυακής επιμόρφωσης για μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CERP) IBLCE
> Συμβουλευτική γνωμοδότηση του IBLCE σχετικά την τηλεϋγεία
Για IBCLC που παρέχουν φροντίδα σε θέματα γαλουχίας στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 > Συμβουλευτική γνωμοδότηση του IBLCE σχετικά την τηλεϋγεία

Συχνές ερωτήσεις 

Για γενικές ερωτήσεις, ανατρέξτε στην ενότητα των Συχνών Ερωτήσεων στην αντίστοιχη σελίδα στη γλώσσα σας


Εξέταση IBCLC 202

Η εξέταση IBCLC προσφέρεται δύο φορές το χρόνο, τον Μάρτιο (μόνο στα Αγγλικά) και τον Σεπτέμβριο (σε όλες τις γλώσσες IBLCE).

Το πρόγραμμα για την εφαρμογή και τη διαχείριση της εξέτασης IBCLC 2021 έχει ως εξής:

Υποβάλετε αίτηση για τις εξετάσεις Απριλίου / Μαΐου 2021:
8 Δεκεμβρίου 2020 – 27 Ιανουαρίου 2021
Απρίλιος / Μάιος 2021 Ημερομηνία εξέτασης IBCLC:
27 Απριλίου – 6 Μαΐου 2021
Υποβάλετε αίτηση για την εξέταση του Σεπτεμβρίου 2021:
19 Απριλίου – 28 Μαΐου 2021
Σεπτέμβριος 2021 Ημερομηνίες εξέτασης IBCLC:
15 – 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το πρόγραμμα για επαναπιστοποίηση από CERPs είναι:

Αίτηση για επαναπιστοποίηση από CERPs:
19 Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ελέγξτε τις οικονομικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας το 2021 κάνοντας κλικ στην επιλογή “Μάθετε περισσότερα” παρακάτω.

Μάθετε περισσότερα

Υπάρχουν πολλά νέα κριτήρια επιλεξιμότητας τόσο για τους αρχικούς υποψηφίους όσο και για την επαναπιστοποίηση IBCLC που ξεκινούν το 2021:

Ανακοίνωση σχετικά με το Ζω Μακρινός Διευθυντής (LRP): Η IBLCE θα ανακοινώσει αργότερα φέτος εάν θα προσφέρουμε την εξέταση μέσω LRP το 2021. Η IBLCE έλαβε εξαίρεση COVID-19 για να χρησιμοποιήσει το LRP όπου ήταν διαθέσιμο το 2020 από τον τρίτο διαπιστευτή της, και περιμένουμε μια απόφαση από τον διαπιστευτή του προγράμματος IBCLC για να προσδιορίσουμε εάν αυτή η εξαίρεση θα συνεχιστεί το 2021.

Επισκεφτείτε τακτικά το Κέντρο πόρων της IBLCE COVID-19 για ενημερώσεις εφαρμογών και εξετάσεων.

Ακολουθήστε το IBLCE στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για υπενθυμίσεις σχετικά με το πότε ανοίγουν και κλείνουν τα παράθυρα εφαρμογών και τα τελευταία νέα της IBLCE (Facebook, Twitter, Instagram).


Εξέταση IBCLC 2020 

Πληροφορίες για υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις IBCLC Μαρτίου/ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2020 

Ενημερωμένες ημερομηνίες εξέτασης: 8-25 Σεπτεμβρίου 2020 

Αναμενόμενο χρονικό πλαίσιο προγραμματισμού ραντεβού για την εξέταση: Ιούλιος – Αύγουστος 2020 

Περιμένετε και επικοινωνήστε με τον αρμόδιο προμηθευτή του IBLCE για τη διεξαγωγή των εξετάσεων μόνο αφού λάβετε από το IBLCE το ηλεκτρονικό μήνυμα έγκρισης συμμετοχής στις εξετάσεις με οδηγίες για τον προγραμματισμό ραντεβού. Αν επικοινωνήσετε μαζί τους πριν τη λήψη του ηλεκτρονικού μηνύματος, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες αναφορικά με τον προγραμματισμό του ραντεβού σας. 

Φέτος, ενδέχεται να έχετε επιλογές για να λάβετε μέρος στην εξέταση:

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διεξαγωγή της εξέτασης IBCLC σε εξεταστικό κέντρο το 2020 εδώ.

Αν μπορείτε να δώσετε την εξέταση στα αγγλικά, πιθανώς να έχετε την επιλογή να συμμετάσχετε από το σπίτι μέσω της ρύθμισης Live Remote Proctoring ή, εν συντομία, LRP (συμμετοχή μέσω ζωντανής σύνδεσης με απομακρυσμένο επιτηρητή). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά εδώ.

Προσοχή, διαβάστε την Ανακοίνωση του IBLCE για τις επιλογές των υποψηφίων αναφορικά με την εξέταση και για την ημέρα της εξέτασης.

Σημείωση: Οι σύνδεσμοι στον ιστότοπο της Prometric, του αρμόδιου προμηθευτή του IBLCE για τη διεξαγωγή της εξέτασης, θα σας μεταφέρουν στην αγγλική σελίδα, αλλά μπορείτε να βρείτε το σχετικό κείμενο σε όλες τις γλώσσες του IBLCE.

Σε έναν υπολογιστή: Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί «English» στην πάνω δεξιά γωνία, για να επιλέξετε τη γλώσσα σας.

Σε ένα κινητό τηλέφωνο: Κάντε κλικ στον πορτοκαλί κύκλο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, για να βρείτε το μενού. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω, για να βρείτε το μπλε κουμπί «English». Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα σας.

Poleg tega imate morda na voljo denarno povračilo prijavnine ali preložitev. Preberite več tukaj.  

Αιτήσεις 

Το χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξέταση του Σεπτεμβρίου 2020 έχει λήξει.  Οι υποψήφιοι που πρόκειται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις Μαρτίου/ Απριλίου 2020 δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. 


Παρακολουθήστε το ενημερωτικό σεμινάριο IBLCE στα Αγγλικά εδώ.