Update vanaf 30 september 2022: De deadline voor hercertificering door CERP’s wordt verlengd tot 31 oktober 2022

(Update as of September 30, 2022: The Deadline to Recertify by CERPs Is Extended to October 31, 2022 — Dutch)

Aangezien dit het eerste jaar is dat kandidaten zich opnieuw kunnen certificeren door CERP’s met de CE-zelfbeoordeling, heeft de IBLCE de hercertificeringsdeadline voor eenmalige hercertificering verlengd voor kandidaten die in 2022 opnieuw certificeren. Kandidaten die hun IBCLC-referentie in 2022 moeten vernieuwen hebben tot 31 oktober om hercertificering door CE Self-Assessment en CERP’s aan te vragen.

IBCLC’s mogen de CE-zelfbeoordeling blijven voltooien en CERP’s behalen in oktober, zolang aan alle vereisten is voldaan voordat de aanvraag wordt ingediend, en niet later dan 31 oktober. Kandidaten die een hercertificeringsverlenging hebben aangevraagd vanwege buitengewone omstandigheden volgens IBLCE-beleid kan ervoor kiezen om van hun verzoek af te zien als ze nu in staat zijn om tegen de nieuwe deadline aan de hercertificeringsvereisten te voldoen.

IBCLC’s moeten de CE-zelfbeoordeling afleggen om hun competenties te identificeren op basis van het huidige IBCLC Gedetailleerde Inhoudsoverzicht. IBCLC’s die in 2022 opnieuw worden gecertificeerd, moeten vervolgens ten minste 7 van de vereiste in totaal 75 CERP’s indienen met behulp van de studiegebieden die zijn aangegeven in hun gepersonaliseerde professionele ontwikkelingsplan (PPDP), gegenereerd door de CE-zelfbeoordeling. CERP’s die zijn voltooid voordat de CE-zelfbeoordeling werd afgenomen, kunnen worden toegepast op de PPDP-vereisten als ze overeenkomen met de geïdentificeerde studiegebieden. Lees hier meer informatie over hercertificering.

U kunt zich hier aanmelden in het online referentiebeheersysteem van de IBLCE in het Engels, Duits en Spaans. Aanvragen via online formulier zijn in alle andere talen te vinden op uw taalpagina.

Als u vragen heeft over uw specifieke situatie, neem dan contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is.

← Terug naar de COVID-19-bronnenpagina