Vizsgaközponttal kapcsolatos tájékoztatás (Test Centre – Hungarian)

COVID-19 Test Centre Information (Hungarian)

Azt fontolgatja vagy tervezi, hogy IBCLC minősítő vizsgát tesz egy tesztközpontban? Az IBLCE összegyűjtött néhány információt, és ellenőrző listákat állított össze, hogy segítsen felkészülni az időpontfoglalás és a vizsganap előtt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az IBLCE továbbra is megköveteli a maszk viselését a vizsgázóktól az IBCLC vizsgálat során a vizsgálóközpontokban. A tesztközpontokra további követelmények vonatkozhatnak, ezért a vizsgázóknak határozottan javasoljuk, hogy rendszeresen tekintsék át a Prometric tesztközpont irányelveit a COVID-19 betegséggel kapcsolatos legfrissebb információkért.

Javasoljuk, hogy nézze át az IBLCE és a Prometric (az IBLCE külső vizsgaszervezője) tájékoztatását az IBCLC vizsga vizsgaközpontban történő letételéről. Ez alatt a dinamikus idő alatt a Prometric tesztközpontokban alkalmazott tesztelési eljárások változhatnak. Kérjük, tekintse meg a Prometric webhelyét és az IBLCE COVID-19 erőforrásközpont rendszeresen, hogy a legfrissebb információkhoz jusson a 2023-as teszteléssel kapcsolatban. Ezenkívül nagyon fontos, hogy áttekintse ezt a azon tesztelőközpontok listája, amelyeknek konkrét COVID-19-hez kapcsolódó követelményei vannak.

Megjegyzés: Az IBLCE külső vizsgaszervezője, a Prometric honlapjára mutató hivatkozások az angol nyelvű webhelyre visznek, de az oldalak az IBLCE összes nyelvén rendelkezésre állnak.

Számítógépen: A saját nyelve kiválasztásához kattintson a jobb felső sarokban található „English” feliratú kék gombra.

Mobiltelefonon: A menü megkereséséhez kattintson a három vízszintes vonalat tartalmazó narancssárga körre. A saját nyelve kiválasztásához görgessen lefelé, míg meg nem találja a kék, „English” feliratú gombot.

Vegye figyelembe, hogy ha szoptatási szünetet kér, az IBLCE szorosan együttműködik a vizsgaszervezővel, hogy nyugodt helyet biztosítson Önnek a vizsgaközpontban történő szoptatás vagy fejés idejére. A nyugodt helyszín lehet egy zárt helyiség vagy egy mobil létesítmény. A tesztelés szállítója és az IBLCE együttműködik Önnel, hogy megtalálja az otthonához legközelebb eső vizsgálati központot, amely szoptatási/szoptatási szállást kínál. A vizsga időpontjának szoptatási szünettel történő ütemezése után két e-mailt kap a Prometric-től. Az első a kinevezés megerősítése. A második fontos információkat tartalmaz a szoptatási szünetről. Kérjük, mindenképpen olvassa el figyelmesen mindkettőt.

A vizsgaközpontban való vizsgázásról további információk találhatók az IBLCE COVID-19 GYIK oldalán.

Tájékoztatjuk, hogy az IBLCE ezt az információt a honlapján elérhetővé teszi, és rendszeresen frissíti. Mivel a helyzet gyakran változhat, a Prometric folyamatosan frissíti weboldalát, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse át ezeket az információkat és a Prometric weboldalát.  

A gördülékenyebb tesztelési élmény érdekében figyelmesen olvassa el ezt az információt.

Az ellenőrzőlista bármely elemére kattintva további információ jelenik meg, vagy görgessen lefelé, hogy a részletes ellenőrzőlistákat teljes egészében megtekinthesse.


Vizsgaközpont ellenőrzőlistája a vizsga napja előtt

 

Az IBLCE vizsgázási lehetőségekkel és vizsganappal kapcsolatos közleményének áttekintése

Mielőtt a évi IBCLC vizsga időpontját lefoglalja, tekintse át a vizsgázással kapcsolatos lehetőségeit az IBLCE COVID-19 Erőforrásközpont oldalán.

Kérjük, teljes egészében tekintse át az IBLCE vizsganappal kapcsolatos közleményét itt.

 

Az időpont lefoglalása

Miután megkapta az IBLCE-től a vizsgázásra feljogosító e-mailt, egyeztessen időpontot a Prometrickel. A foglalás időpontjában szüksége lesz a jogosultsági számára (melyet a jogosultsággal kapcsolatos e-mail tartalmaz).

 • Ha a vizsgázásra feljogosító e-mailben az áll, hogy Ön az időpontot lefoglalhatja online a Prometric webhelyén, akkor kifejezetten erre kérjük, mivel a Prometric ügyfélszolgálati telefonszámán hosszabb lehet a várakozási idő.   
 • A Prometric továbbra is követi a helyi önkormányzati irányelveket, ami alacsonyabb kapacitást és kevesebb szabad időpontot eredményezhet egyes tesztközpontokban. Az IBCLC minősítési program kiemelt fontosságú, ezért minden nyitott vizsgaközpont a rendelkezésére fog állni. Javasoljuk, hogy továbbra is próbáljon időpontot egyeztetni, amint további időpontok állnak rendelkezésre.   

 

Személyazonosító okmányainak ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a személyazonosítás két formájával.  

 • Az elsődleges személyazonosító okmánynak érvényes, nem lejárt, állam által kibocsátott okmánynak kell lennie, amelyen szerepel az Ön neve, aktuális fényképe és aláírása.
 • A másodlagos személyazonosító okmányon vagy az Ön neve és aláírása, vagy a neve és aktuális fényképe kell, hogy rajta legyen.

Az azonosító okmányokon szereplő neveknek azonosaknak kell lenniük, és meg kell felelniük az IBLCE által nyilvántartott neveknek a vizsga időpontjában. A névváltoztatás 2023.február 24-ig történhet az IBLCE-nél, a 2023. márciusi vizsgára.

 

Olvassa el a COVID-19-re vonatkozó irányelveket és gyakorlatokat

Olvassa el a Prometric webhelyén található információkat a tesztközpontban követett aktuális COVID-19 folyamatokról. A Prometric áttekinti az USA betegségkezelési és megelőzési központjai és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait, és az adott időpontban érvényes helyi előírások alapján aktualizálja azokat. Továbbá nagyon fontos, hogy tekintse át ezt a tesztközpontok listáját, amelyek speciális COVID-19-követelményekkel rendelkeznek.

 

Arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál viselésére való felkészülés

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az IBLCE továbbra is megköveteli a maszk viselését a vizsgázóktól az IBCLC vizsgálat során a vizsgálóközpontokban. Győződjön meg arról, hogy maszkot vagy arcvédőt kell viselnie a tesztközpontban. (Viselhető technológiás maszkok használata tilos.) Ha szoptatási szünetet kért, gondoskodjon arról is, hogy segítőjénél is legyen arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál. A Prometric arról tájékoztatta az IBLCE-t, hogy szoptatott gyermeknek nem kell arcmaszkot vagy arcot eltakaró kendőt/sálat viselnie. Ne feledje, hogy a vizsgaközpontban kesztyűt is viselhet.

A Prometric Test Center házirendjeinek legújabb frissítéseit itt találja.

 

A vizsgaközpontba való belépésre vonatkozó előírások áttekintése

 Álljon készen arra, hogy az alábbi nyilatkozatok mindegyikét megtegye:  

 • NEM diagnosztizáltak nálad COVID-19-et az elmúlt 5 napban.
 • NEM jelentkezett nálad a COVID-19 tünetei az elmúlt 5 napban.
 • Az elmúlt 5 napban NEM volt szoros személyes kapcsolata valakivel, akinek megerősített COVID-19-diagnózisa van.
 • NEM olyan területről utazott, ahol a helyi irányelvek alapján kötelező karanténra lenne szükség.

**Ha egy másik államba, tartományba vagy országba kíván utazni a vizsgára, kérjük, vegye figyelembe, hogy az utazás megkezdése előtt ellenőrizze a megfelelő kormányzati hatóságok által kiadott utazási tanácsokat. Egyes esetekben a szabályozás kötelező karantént ír elő, attól függően, hogy honnan utazott. Minden egyén felelőssége, hogy betartsa a rá vonatkozó utazási és karantén-korlátozásokat az egyéni körülményei miatt. A tesztközpontok fenntartják a jogot, hogy visszautasítsanak minden olyan jelöltet, aki nem felel meg a helyi előírásoknak.

Vegye figyelembe, hogy a Prometric szükség szerint frissíti ezeket a tanúsítási nyilatkozatokat, ezért kérjük, rendszeresen, a vizsga napjáig kövesse a Prometric weboldalát és a jelenlegi COVID-19 folyamatok, különösen a vizsga napján és az azt megelőző néhány napon. Megtekintheti az Egészségügyi Világszervezet által a nemzetközi utazásról a COVID-19-cel kapcsolatban közzétett információkat is.   


Vizsgaközpont ellenőrzőlistája a vizsga napjára

 

Hozza magával személyazonosító okmányait

Hozzon magával két olyan azonosító okmányt, amelyek a nevek megfelelnek az IBLCE által nyilvántartott neveknek.

 

Hozzon magával arcmaszkot vagy arcot eltakaró kendőt/sálat

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az IBLCE továbbra is megköveteli a maszk viselését a vizsgázóktól az IBCLC vizsgálat során a vizsgálóközpontokban.

Prometric Test Center házirendjeinek legújabb frissítéseit itt találja.

 

Érkezzen meg időben

Legalább 30 perccel a tervezett vizsgaidőpont előtt érkezzen meg a vizsgaközpontba, hogy lehetőség legyen a biztonsági eljárások (azonosító okmányok ellenőrzése stb.) és az ültetés elvégzésére. 

 

Ismerje meg a COVID-19 és a tesztközpont irányelveit

Olvassa el a Prometric webhelyét a tesztközpontban aznap követett COVID-19 folyamatokról. Az IBLCE irányelve adatvédelmi okokból nem kér biometrikus adatokat (ujjlenyomatot) a vizsga napján, az azonosító adatok sértetlenségének védelme érdekében azonban a vizsgaszervező, a repülőtéri ellenőrzéshez hasonlóan, fémdetektorral szkennelést, és további biztonsági intézkedésként átvizsgálást végez. A COVID-19 eljárások miatt előfordulhat, hogy az Ön vizsgaközpontjában nem vizsgálják át az adott napon a jelölteket.   

 

Kezdje meg az IBCLC vizsgát!

Az IBCLC egy professzionális bizonyítvány, és a vizsgabiztonság fontos a hitelesítő okirat integritása szempontjából. Az IBCLC-k munkája hatással van a csecsemők és a szülők egészségére, ezért tudásuk ellenőrzése nagyon fontos. Kérjük, figyelmesen olvassa el az IBCLC vizsgakezelési szabályzatát:

 • A vizsgálat megkezdése előtt a biztonsági protokoll részeként szemrevételezést végeznek.
 • Az IBLCE azt javasolja, hogy ne vigyen be személyes tárgyakat a tesztközpontba. Ha így tesz, minden személyes tárgyat a tesztközpont adminisztrátora által kijelölt helyen kell tárolnia. Ez magában foglalhatja az óráját és az ékszereit. A helyszínre hozott mobiltelefonokat/mobiltelefonokat vagy egyéb elektronikus eszközöket a vizsgálat teljes időtartama alatt, a szüneteket is beleértve, KI kell kapcsolni, és egyáltalán nem kell bekapcsolni. A tesztközpont adminisztrátora nem vállal felelősséget a jelöltek személyes tulajdonáért.
 • Azon vizsgázók, akiknél a vizsga során vagy a szünetekben bármilyen elektronikus eszközt, telefont, tanulmányi segédletet találnak, azonnal elbocsátják, vizsgájukat nem pontozzák.
 • Csak előre jóváhagyott kényelmi segédeszközök vagy előzetesen jóváhagyott gyógyászati segédeszközök/ eszközök bevihetők a vizsgálóhelyiségbe.
 • Azok a vizsgázók, akik korán befejezik a vizsgát, elhagyhatják a vizsga helyszínét. A tesztközpont adminisztrátora konkrét utasításokat ad a vizsgálati terület elhagyására vonatkozóan.
 • A vizsga tartalmával kapcsolatos kérdések nem megengedettek. A tesztközpont adminisztrátorai nem adhatnak magyarázatot vagy pontosítást a vizsgakérdésekre és/vagy definiálhatnak szavakat.
 • A vizsga ideje alatt más vizsgázóval beszélgetni vagy bármilyen módon kommunikálni tilos.
 • A csalást nem toleráljuk, és ha csalást találnak, az a jelölt pontszámainak törlését vagy minősítésének visszavonását vonja maga után az IBLCE szabályzatának és eljárásainak megfelelően, és/vagy a jelölttel szembeni jogi lépéseket, beleértve a büntetőeljárást is.
 • A vizsgázók nem hagyhatják el a vizsgaközpontot a vizsga adminisztrációja vagy a szünetek alatt; a vizsgaközpont elhagyása a vizsgáról való azonnali elbocsátást vonja maga után.
 • Írásos jegyzetek, publikált anyagok és egyéb vizsgálati segédanyagok készítése szigorúan tilos a vizsga alatt és a tervezett szünetben.
 • A vizsgálat előtt fel kell kérni, hogy fogadja el a vizsgálati szállító összes vizsgálati előírását. Ezen előírások be nem tartása a vizsgáról való elbocsátást vonhatja maga után.

Frissítve 2022. december 21-én

← IBLCE 2020 COVID-19 erőforrásközpont