Vizsgaközponttal kapcsolatos tájékoztatás (Test Centre – Hungarian)

COVID-19 Test Centre Information (Hungarian)

Ha a 2022. szeptemberi IBCLC vizsgát vizsgaközpontban tervezi letenni, tekintse át az alábbi ellenőrzőlistákat, hogy megtudja, hogyan kell felkészülni a vizsgaközpontban tartott vizsgára.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az IBLCE továbbra is megköveteli a maszk viselését a vizsgázóktól az IBCLC vizsgálat során a vizsgálóközpontokban. A tesztközpontokra további követelmények vonatkozhatnak, ezért a vizsgázóknak határozottan javasoljuk, hogy rendszeresen tekintsék át a Prometric tesztközpont irányelveit a COVID-19 betegséggel kapcsolatos legfrissebb információkért.

Javasoljuk, hogy nézze át az IBLCE és a Prometric (az IBLCE külső vizsgaszervezője) tájékoztatását az IBCLC vizsga vizsgaközpontban történő letételéről.

Megjegyzés: Az IBLCE külső vizsgaszervezője, a Prometric honlapjára mutató hivatkozások az angol nyelvű webhelyre visznek, de az oldalak az IBLCE összes nyelvén rendelkezésre állnak.

Számítógépen: A saját nyelve kiválasztásához kattintson a jobb felső sarokban található „English” feliratú kék gombra.

Mobiltelefonon: A menü megkereséséhez kattintson a három vízszintes vonalat tartalmazó narancssárga körre. A saját nyelve kiválasztásához görgessen lefelé, míg meg nem találja a kék, „English” feliratú gombot.

Vegye figyelembe, hogy ha szoptatási szünetet kér, az IBLCE szorosan együttműködik a vizsgaszervezővel, hogy nyugodt helyet biztosítson Önnek a vizsgaközpontban történő szoptatás vagy fejés idejére. A nyugodt helyszín lehet egy zárt helyiség vagy egy mobil létesítmény. Ez befolyásolhatja a vizsgaközpont megközelítéséhez szükséges távolságot. A vizsga időpontjának szoptatási szünettel történő ütemezése után két e-mailt kap a Prometric-től. Az első a kinevezés megerősítése. A második fontos információkat tartalmaz a szoptatási szünetről. Kérjük, mindenképpen olvassa el figyelmesen mindkettőt.

A vizsgaközpontban való vizsgázásról további információk találhatók az IBLCE COVID-19 GYIK oldalán.

Tájékoztatjuk, hogy az IBLCE ezt az információt a honlapján elérhetővé teszi, és rendszeresen frissíti. Mivel a helyzet gyakran változhat, a Prometric folyamatosan frissíti weboldalát, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse át ezeket az információkat és a Prometric weboldalát.  

Az ellenőrzőlista bármely elemére kattintva további információ jelenik meg, vagy görgessen lefelé, hogy a részletes ellenőrzőlistákat teljes egészében megtekinthesse.


Vizsgaközpont ellenőrzőlistája a vizsga napja előtt

 

Az IBLCE vizsgázási lehetőségekkel és vizsganappal kapcsolatos közleményének áttekintése

Mielőtt a 2022. évi IBCLC vizsga időpontját lefoglalja, tekintse át a vizsgázással kapcsolatos lehetőségeit az IBLCE COVID-19 Erőforrásközpont oldalán.

Kérjük, teljes egészében tekintse át az IBLCE vizsganappal kapcsolatos közleményét itt.

 

Az időpont lefoglalása

Miután megkapta az IBLCE-től a vizsgázásra feljogosító e-mailt, egyeztessen időpontot a Prometrickel. A foglalás időpontjában szüksége lesz a jogosultsági számára (melyet a jogosultsággal kapcsolatos e-mail tartalmaz).

  • Ha a vizsgázásra feljogosító e-mailben az áll, hogy Ön az időpontot lefoglalhatja online a Prometric webhelyén, akkor kifejezetten erre kérjük, mivel a Prometric ügyfélszolgálati telefonszámán hosszabb lehet a várakozási idő.   
  • A bevezetett COVID-19 és a társadalmi távolságtartó intézkedések, valamint a tesztközpontok bezárása miatt kérjük, vegye figyelembe, hogy elsőre néhány kihívást jelenthet a találkozó ütemezése. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vizsgaszervező rendszeresen megnyit helyszíneket és/vagy időpontokat, és az IBCLC minősítési program kiemelt fontosságú, ezért minden nyitott vizsgaközpont a rendelkezésére fog állni. Javasoljuk, hogy próbálkozzon tovább a vizsgaidőpont lefoglalásával, mivel folyamatosan újabb helyszínek és vizsgaidőpontok nyílnak meg.   

 

Személyazonosító okmányainak ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a személyazonosítás két formájával.  

  • Az elsődleges személyazonosító okmánynak érvényes, nem lejárt, állam által kibocsátott okmánynak kell lennie, amelyen szerepel az Ön neve, aktuális fényképe és aláírása.
  • A másodlagos személyazonosító okmányon vagy az Ön neve és aláírása, vagy a neve és aktuális fényképe kell, hogy rajta legyen.

Az azonosító okmányokon szereplő neveknek azonosaknak kell lenniük, és meg kell felelniük az IBLCE által nyilvántartott neveknek a vizsga időpontjában. A névváltoztatás 2022. szeptember 2-ig történhet az IBLCE-nél, a 2022. szeptemberi vizsgára.

 

A társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedések elolvasása

Olvassa el a Prometric honlapján a vizsgaközpontban alkalmazott, a társadalmi távolságtartással kapcsolatos intézkedéseket. A Prometric áttekinti az USA betegségkezelési és megelőzési központjai és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait, és az adott időpontban érvényes helyi előírások alapján aktualizálja azokat. Továbbá nagyon fontos, hogy tekintse át ezt a tesztközpontok listáját, amelyek speciális COVID-19-követelményekkel rendelkeznek.

 

Arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál viselésére való felkészülés

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az IBLCE továbbra is megköveteli a maszk viselését a vizsgázóktól az IBCLC vizsgálat során a vizsgálóközpontokban. Győződjön meg arról, hogy maszkot vagy arcvédőt kell viselnie a tesztközpontban. (Viselhető technológiás maszkok használata tilos.) Ha szoptatási szünetet kért, gondoskodjon arról is, hogy segítőjénél is legyen arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál. A Prometric arról tájékoztatta az IBLCE-t, hogy szoptatott gyermeknek nem kell arcmaszkot vagy arcot eltakaró kendőt/sálat viselnie. Ne feledje, hogy a vizsgaközpontban kesztyűt is viselhet.

A Prometric Test Center házirendjeinek legújabb frissítéseit itt találja.

 

A vizsgaközpontba való belépésre vonatkozó előírások áttekintése

 Álljon készen arra, hogy az alábbi nyilatkozatok mindegyikét megtegye:  

  • Az elmúlt 14 napban Önnél nem diagnosztizáltak COVID-19-et;  
  • Az elmúlt 14 napban Ön nem került kontaktusba a COVID-19-cel diagnosztizált személlyel;*  
  • Nem tapasztal influenza- vagy megfázásszerű tüneteket; és
  • Az elmúlt 14 nap során nem tért vissza súlyosan fertőzött területre tett utazásról.**

*Kivételt képeznek azok az orvosok és egészségügyi szakemberek, akik a betegeik ellátása során egyéni védőfelszerelés használatával biztonsági és megelőző intézkedéseket tettek.  

**Az erősen fertőzött területekre utazási korlátozások/karanténkövetelmények vonatkoznak, amelyeket általában helyi szinten, rendeletekkel, irányelvekkel vagy útmutatásokkal határoznak meg. Kérjük, tájékozódjon a vizsgahelyszínen a korlátozott utazásra vonatkozó helyi előírásokról. 

Vegye figyelembe, hogy a Prometric szükség szerint frissíti ezeket a tanúsítási nyilatkozatokat, ezért kérjük, rendszeresen, a vizsga napjáig kövesse a Prometric weboldalát és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, különösen a vizsga napján és az azt megelőző néhány napon. Megtekintheti az Egészségügyi Világszervezet által a nemzetközi utazásról a COVID-19-cel kapcsolatban közzétett információkat is.   


Vizsgaközpont ellenőrzőlistája a vizsga napjára

 

Hozza magával személyazonosító okmányait

Hozzon magával két olyan azonosító okmányt, amelyek a nevek megfelelnek az IBLCE által nyilvántartott neveknek.

 

Hozzon magával arcmaszkot vagy arcot eltakaró kendőt/sálat

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az IBLCE továbbra is megköveteli a maszk viselését a vizsgázóktól az IBCLC vizsgálat során a vizsgálóközpontokban.

Prometric Test Center házirendjeinek legújabb frissítéseit itt találja.

 

Érkezzen meg időben

Legalább 30 perccel a tervezett vizsgaidőpont előtt érkezzen meg a vizsgaközpontba, hogy lehetőség legyen a biztonsági eljárások (azonosító okmányok ellenőrzése stb.) és az ültetés elvégzésére. 

 

Ismerje a társadalmi távolságtartás és a vizsgaközpont szabályait

Olvassa el a Prometric weboldalán a vizsgaközpontban az adott napon a társadalmi távolságtartással kapcsolatban alkalmazott intézkedéseket. Az IBLCE irányelve adatvédelmi okokból nem kér biometrikus adatokat (ujjlenyomatot) a vizsga napján, az azonosító adatok sértetlenségének védelme érdekében azonban a vizsgaszervező, a repülőtéri ellenőrzéshez hasonlóan, fémdetektorral szkennelést, és további biztonsági intézkedésként átvizsgálást végez. A COVID-19 eljárások miatt előfordulhat, hogy az Ön vizsgaközpontjában nem vizsgálják át az adott napon a jelölteket.   

 

Kezdje meg az IBCLC vizsgát!

Frissítve 2022. augusztus 2

← IBLCE 2020 COVID-19 erőforrásközpont