Vizsgaközponttal kapcsolatos tájékoztatás (Test Centre – Hungarian)

COVID-19 Test Centre Information (Hungarian)

Ha a 2021. szeptemberi IBCLC vizsgát vizsgaközpontban tervezi letenni, tekintse át az alábbi ellenőrzőlistákat, hogy megtudja, hogyan kell felkészülni a vizsgaközpontban tartott vizsgára.

Javasoljuk, hogy nézze át az IBLCE és a Prometric (az IBLCE külső vizsgaszervezője) tájékoztatását az IBCLC vizsga vizsgaközpontban történő letételéről. Tudjon meg többet a globális tesztközpont hálózatról és a 2021. szeptemberi IBCLC vizsgálat „Pop-up Sites” webhelyéről.

Megjegyzés: Az IBLCE külső vizsgaszervezője, a Prometric honlapjára mutató hivatkozások az angol nyelvű webhelyre visznek, de az oldalak az IBLCE összes nyelvén rendelkezésre állnak.

Számítógépen: A saját nyelve kiválasztásához kattintson a jobb felső sarokban található „English” feliratú kék gombra.

Mobiltelefonon: A menü megkereséséhez kattintson a három vízszintes vonalat tartalmazó narancssárga körre. A saját nyelve kiválasztásához görgessen lefelé, míg meg nem találja a kék, „English” feliratú gombot.

Vegye figyelembe, hogy ha szoptatási szünetet kér, az IBLCE szorosan együttműködik a vizsgaszervezővel, hogy nyugodt helyet biztosítson Önnek a vizsgaközpontban történő szoptatás vagy fejés idejére. A nyugodt helyszín lehet egy zárt helyiség vagy egy mobil létesítmény. Ez befolyásolhatja a vizsgaközpont megközelítéséhez szükséges távolságot. A vizsga időpontjának szoptatási szünettel történő ütemezése után két e-mailt kap a Prometric-től. Az első a kinevezés megerősítése. A második fontos információkat tartalmaz a szoptatási szünetről. Kérjük, mindenképpen olvassa el figyelmesen mindkettőt.

A vizsgaközpontban való vizsgázásról további információk találhatók az IBLCE COVID-19 GYIK oldalán.

Tájékoztatjuk, hogy az IBLCE ezt az információt a honlapján elérhetővé teszi, és rendszeresen frissíti. Mivel a helyzet gyakran változhat, a Prometric folyamatosan frissíti weboldalát, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse át ezeket az információkat és a Prometric weboldalát.  

Az ellenőrzőlista bármely elemére kattintva további információ jelenik meg, vagy görgessen lefelé, hogy a részletes ellenőrzőlistákat teljes egészében megtekinthesse.


Vizsgaközpont ellenőrzőlistája a vizsga napja előtt

 

Az IBLCE vizsgázási lehetőségekkel és vizsganappal kapcsolatos közleményének áttekintése

Mielőtt a 2021. évi IBCLC vizsga időpontját lefoglalja, tekintse át a vizsgázással kapcsolatos lehetőségeit az IBLCE COVID-19 Erőforrásközpont oldalán.

Kérjük, teljes egészében tekintse át az IBLCE vizsganappal kapcsolatos közleményét itt.

 

Az időpont lefoglalása

Miután megkapta az IBLCE-től a vizsgázásra feljogosító e-mailt, egyeztessen időpontot a Prometrickel. A foglalás időpontjában szüksége lesz a jogosultsági számára (melyet a jogosultsággal kapcsolatos e-mail tartalmaz).

  • Ha a vizsgázásra feljogosító e-mailben az áll, hogy Ön az időpontot lefoglalhatja online a Prometric webhelyén, akkor kifejezetten erre kérjük, mivel a Prometric ügyfélszolgálati telefonszámán hosszabb lehet a várakozási idő.   
  • A bevezetett COVID-19 és a társadalmi távolságtartó intézkedések, valamint a tesztközpontok bezárása miatt kérjük, vegye figyelembe, hogy elsőre néhány kihívást jelenthet a találkozó ütemezése. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vizsgaszervező rendszeresen megnyit helyszíneket és/vagy időpontokat, és az IBCLC minősítési program kiemelt fontosságú, ezért minden nyitott vizsgaközpont a rendelkezésére fog állni. Javasoljuk, hogy próbálkozzon tovább a vizsgaidőpont lefoglalásával, mivel folyamatosan újabb helyszínek és vizsgaidőpontok nyílnak meg.   

Itt többet megtudhat a globális tesztközpont hálózatról és a 2021. szeptemberi IBCLC-vizsgálat „Pop-up Sites” -jéről.

 

Személyazonosító okmányainak ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a személyazonosítás két formájával.  

  • Az elsődleges személyazonosító okmánynak érvényes, nem lejárt, állam által kibocsátott okmánynak kell lennie, amelyen szerepel az Ön neve, aktuális fényképe és aláírása.
  • A másodlagos személyazonosító okmányon vagy az Ön neve és aláírása, vagy a neve és aktuális fényképe kell, hogy rajta legyen.

Az azonosító okmányokon szereplő neveknek azonosaknak kell lenniük, és meg kell felelniük az IBLCE által nyilvántartott neveknek a vizsga időpontjában. A névváltoztatás 2021. augusztus 27-ig történhet az IBLCE-nél, a 2021. szeptemberi vizsgára.

 

A társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedések elolvasása

Olvassa el a Prometric honlapján a vizsgaközpontban alkalmazott, a társadalmi távolságtartással kapcsolatos intézkedéseket. A Prometric áttekinti az USA betegségkezelési és megelőzési központjai és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait, és az adott időpontban érvényes helyi előírások alapján aktualizálja azokat. 

 

Arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál viselésére való felkészülés

Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e olyan arcmaszkkal vagy arcot eltakaró kendővel/sállal, amelyet a vizsgaközpontban kell viselni. (A vizsgaszervező előírása alapján a vizsgaközpontban tilos a légzőszeleppel ellátott arcmaszk viselése.) Ha szoptatási szünetet kért, gondoskodjon arról is, hogy segítőjénél is legyen arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál. A Prometric arról tájékoztatta az IBLCE-t, hogy szoptatott gyermeknek nem kell arcmaszkot vagy arcot eltakaró kendőt/sálat viselnie. Ne feledje, hogy a vizsgaközpontban kesztyűt is viselhet.

A Prometric Test Center házirendjeinek legújabb frissítéseit itt találja.

 

A vizsgaközpontba való belépésre vonatkozó előírások áttekintése

 Álljon készen arra, hogy az alábbi nyilatkozatok mindegyikét megtegye:  

  • Az elmúlt 14 napban Önnél nem diagnosztizáltak COVID-19-et;  
  • Az elmúlt 14 napban Ön nem került kontaktusba a COVID-19-cel diagnosztizált személlyel;*  
  • Nem tapasztal influenza- vagy megfázásszerű tüneteket; és
  • Az elmúlt 14 nap során nem tért vissza súlyosan fertőzött területre tett utazásról.**

*Kivételt képeznek azok az orvosok és egészségügyi szakemberek, akik a betegeik ellátása során egyéni védőfelszerelés használatával biztonsági és megelőző intézkedéseket tettek.  

**Az erősen fertőzött területekre utazási korlátozások/karanténkövetelmények vonatkoznak, amelyeket általában helyi szinten, rendeletekkel, irányelvekkel vagy útmutatásokkal határoznak meg. Kérjük, tájékozódjon a vizsgahelyszínen a korlátozott utazásra vonatkozó helyi előírásokról. 

Vegye figyelembe, hogy a Prometric szükség szerint frissíti ezeket a tanúsítási nyilatkozatokat, ezért kérjük, rendszeresen, a vizsga napjáig kövesse a Prometric weboldalát és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, különösen a vizsga napján és az azt megelőző néhány napon. Megtekintheti az Egészségügyi Világszervezet által a nemzetközi utazásról a COVID-19-cel kapcsolatban közzétett információkat is.   


Vizsgaközpont ellenőrzőlistája a vizsga napjára

 

Hozza magával személyazonosító okmányait

Hozzon magával két olyan azonosító okmányt, amelyek a nevek megfelelnek az IBLCE által nyilvántartott neveknek.

 

Hozzon magával arcmaszkot vagy arcot eltakaró kendőt/sálat

A vizsgaközpontba való belépéshez arcmaszk vagy arcot eltakaró kendő/sál szükséges. 

Prometric Test Center házirendjeinek legújabb frissítéseit itt találja.

 

Érkezzen meg időben

Legalább 30 perccel a tervezett vizsgaidőpont előtt érkezzen meg a vizsgaközpontba, hogy lehetőség legyen a biztonsági eljárások (azonosító okmányok ellenőrzése stb.) és az ültetés elvégzésére. 

 

Ismerje a társadalmi távolságtartás és a vizsgaközpont szabályait

Olvassa el a Prometric weboldalán a vizsgaközpontban az adott napon a társadalmi távolságtartással kapcsolatban alkalmazott intézkedéseket. Az IBLCE irányelve adatvédelmi okokból nem kér biometrikus adatokat (ujjlenyomatot) a vizsga napján, az azonosító adatok sértetlenségének védelme érdekében azonban a vizsgaszervező, a repülőtéri ellenőrzéshez hasonlóan, fémdetektorral szkennelést, és további biztonsági intézkedésként átvizsgálást végez. A COVID-19 eljárások miatt előfordulhat, hogy az Ön vizsgaközpontjában nem vizsgálják át az adott napon a jelölteket.   

 

Kezdje meg az IBCLC vizsgát!

Frissítve 2021. július 14

← IBLCE 2020 COVID-19 erőforrásközpont