Update vanaf 12 januari 2021: Belangrijk nieuws voor alle IBCLC-examenkandidaten voor 2021: Live Remote Proctoring, uw financiële opties en verlengde deadline voor het april / mei-examen

Update as of January 12, 2021: Important news for all 2021 IBCLC examination candidates: Live Remote Proctoring, your financial options, and extended deadline for the April/May examination (Dutch)

Terwijl u uw plannen maakt met betrekking tot het IBCLC-examen voor 2021, hebben we enkele updates over de testmodaliteiten en financiële opties van kandidaten die u kunt overwegen.

Om kandidaten meer tijd te geven om deze nieuwe opties te bekijken, is de deadline voor aanmelding voor het IBCLC-examen van april / mei 2021 dat alleen in het Engels wordt aangeboden, met een week verlengd.

De deadline voor aanmeldingen voor het IBCLC-examen van april / mei 2021 is nu 27 januari 2021.

IBLCE heeft de volgende opties geïmplementeerd om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over het IBCLC-onderzoek dit jaar:

Live Remote Proctoring (LRP) in 2021

IBLCE zal de IBCLC-examenadministraties van april / mei en september 2021 aanbieden via Live Remote Proctoring in het Engels, wat momenteel de enige taal is die wordt aangeboden door de externe testleverancier van IBLCE.

IBLCE stelt deze optie opnieuw beschikbaar in 2021 na beoordeling van een aantal factoren, waaronder:

  • Accreditatie: IBLCE kon LRP in 2020 aanbieden als een uitzondering die werd geboden door de externe accreditor van IBLCE. Na het bekijken van nieuwe richtlijnen van onze accreditor, heeft IBLCE bepaald dat we dit opnieuw kunnen aanbieden in 2021, gezien deze nieuwe richtlijn en de voortdurende impact van COVID-19.
  • Gebruikerservaring: er worden aanpassingen gemaakt om de testervaring in 2021 te verbeteren. Vanwege een onverwacht hoog volume als gevolg van de pandemie en problemen met de internetbandbreedte op sommige locaties, waren er aanhoudende technische problemen (bij ongeveer 4% van de IBCLC-examenadministraties) via Live Remote Proctoring. We begrijpen dat dit voor deze kandidaten een erg frustrerende ervaring was. We zullen op onze website meer informatie verstrekken over verbeteringen zodra deze beschikbaar komen.
  • Taal: de testleverancier van IBLCE biedt momenteel LRP alleen in het Engels aan. IBLCE en andere certificeringsorganisaties hebben de testleverancier verzocht om meer talen beschikbaar te maken in Live Remote Proctoring. IBLCE zal verdere informatie verstrekken zodra deze beschikbaar komt.

IBLCE heeft het gebruik van LRP goedgekeurd voor IBCLC-examenadministraties in 2021 in het licht van de aanhoudende wereldwijde pandemie. Elk gebruik van LRP voor IBCLC-onderzoeken in 2022 en daarna zal worden onderworpen aan verdere evaluatie.


Financiële opties in 2021

Zie de volledige lijst met uw financiële opties hieronder:

WieWatWanneer
ALLE goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)​  Gedeeltelijke terugbetaling (50% van de betaalde vergoedingen)Kandidaten voor april / mei: Dien een verzoek in bij de IBLCE voor 5 april 2021.​

Kandidaten voor september: Dien een verzoek in bij IBLCE vóór 1 september 2021.
INITIËLE goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)

Dit geldt ook voor degenen die zijn uitgesteld van de examens van 2020.
Stel vergoedingen uit voor een van de volgende twee examens*

*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de certificeringsvereisten in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden * vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.
RECERTIFICEREN DOOR ONDERZOEK Goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)

Dit geldt ook voor die IBCLC’s die zijn uitgesteld van de examens van 2020.
Stel vergoedingen uit voor een van de volgende twee examens * en ontvang een certificeringsverlenging van één jaar tot 31 december 2022.

*Kandidaten moeten zich aanmelden en voldoen aan de vereisten voor hercertificering in het jaar dat ze het examen afleggen.
Dien een verzoek in met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden * en 15 L-CERP’s vóór uw examendatum of binnen 30 dagen na het examenvenster.
ALLE goedgekeurde kandidaten (april / mei en september)

Dit geldt ook voor degenen die zijn uitgesteld van de examens van 2020.
Volledige terugbetalingKandidaten voor april / mei: Dien een verzoek in bij IBLCE vóór 5 april 2021 met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden*.

Kandidaten voor september: Dien een verzoek in bij IBLCE vóór 1 september 2021 met gedocumenteerde buitengewone omstandigheden*.

Degenen die zijn uitgesteld van de 2020-examens en een volledige terugbetaling willen aanvragen, hoeven geen nieuwe volledige 2021-examenaanvraag in te dienen om een volledige terugbetaling aan te vragen. Bent u van plan om in 2021 een tentamen af te leggen, dan moet u een nieuwe aanvraag indienen. Neem contact op met uw regionale IBLCE-locatie voor meer informatie.

*Buitengewone omstandigheden omvatten ook COVID-19-gerelateerde zorgen, zoals baanverlies van de kandidaat en / of partner / echtgenoot, COVID-19 gezondheidsprobleem voor kandidaat of naaste familielid, en / of bezorgdheid om in het openbaar te gaan vanwege COVID- 19.

Ga voor meer informatie over deze opties naar het IBLCE COVID-19 Resource Centre van de IBLCE-website, aangezien specifieke informatie en updates daar worden verstrekt wanneer deze beschikbaar zijn. Deze opties zijn vanwege COVID-19 alleen van toepassing op 2021 examenkandidaten.


Er zullen deze week verdere updates zijn van de LRP-informatie van het IBLCE COVID-19 Resource Centre om aan te sluiten bij deze aankondiging. We zullen doorgaan met het updaten van het IBLCE COVID-19 Resource Center om u up-to-date informatie te bieden om u te helpen bij het nemen van beslissingen in deze aanhoudend zeer veranderlijke omgeving. Kom regelmatig terug om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Als u vragen heeft over de mogelijkheden voor de IBCLC-examenadministratie 2021, neem dan contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is.

Als u klaar bent om te solliciteren, kunt u hier meer te weten komen over het solliciteren voor het onderzoek als een eerste kandidaat, of hier meer te weten komen over het aanvragen van hercertificering.

Het IBCLC-examen van april / mei 2021 wordt alleen in het Engels afgenomen. U kunt hier Engelstalige applicaties vinden in het nieuwe online referentiesysteem.

Het IBCLC-examen van september 2021 is beschikbaar in alle IBLCE-talen. Aanvragen voor het september-examen worden geopend op 19 april 2021.

← Informatiecentrum voor COVID-19