Ažuriranje od 22. srpnja 2022.: IBLCE počinje slati e-poruke za autorizaciju ispita u rujnu 2022.

(Update as of July 22, 2022: IBLCE Begins Sending September 2022 Examination Authorisation Emails — Croatian)

IBLCE je počeo slati e-poruke za autorizaciju ispita kandidatima za rujan 2022. i nastavit će ih slati tijekom srpnja i kolovoza dok ih ne prime svi odobreni kandidati.

Objavljivat ćemo redovita ažuriranja statusa u IBLCE-ov resursni centar u pogledu bolesti COVID-19 o autorizaciji e-pošte i zakazivanja.

E-pošta za autorizaciju sadrži važne podatke potrebne za zakazivanje pregleda. Molimo vas da ne pokušavate zakazati svoj termin za pregled prije nego što primite ovu obavijest, jer dobavljač testiranja neće moći zakazati vaš termin bez ovih informacija.

Imajte na umu da možete provjeriti Nadzornu ploču kandidata za ispite IBCLC-a za rujan 2022. za ažuriranja o napretku zakazivanja ispita i važnim rokovima.

Imate mogućnost polaganja IBCLC ispita u rujnu 2022. odlaskom u ispitni centar ili putem Live Remote Proctoring na engleskom (budući da je to jedini jezik koji trenutačno nudi dobavljač testiranja treće strane) iz svog doma. Na raspolaganju su vam i druge financijske opcije. Pažljivo pregledajte informacije u nastavku i na web stranici IBLCE-a kako biste mogli donijeti najprikladniju odluku za sebe u svojim jedinstvenim okolnostima.

Centri za testiranje

Imate mogućnost polaganja ispita u ispitnom centru, gdje ispitni centar isporučuje računalo za ispit. Tijekom ovog dinamičnog vremena, procedure testiranja koje se primjenjuju u Prometric ispitnim centrima podložne su promjenama. Provjerite Prometricovu web stranicu i IBLCE-ov resursni centar u pogledu bolesti COVID-19 redovito za najažurnije informacije o testiranju u 2022. Osim toga, vrlo je važno pregledati ovaj popis centara za testiranje koji imaju posebne zahtjeve u vezi s COVID-19.

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje.

Imajte na umu da, zbog promjenjivih i različitih lokalnih uvjeta i ograničenja, sjedenje može biti pomalo zahtjevno u nekim područjima. Ako imate poteškoća s zakazivanjem, preporučujemo vam da redovito provjeravate jer se dostupni termini mogu promijeniti. Hvala vam na strpljenju dok nastavljamo rješavati ove okolnosti.

Za regionalna ili zemljopisna područja u kojima ne postoji centar za testiranje ili je kapacitet centra za testiranje ograničen, ovisno o količini kandidata za IBCLC, IBLCE radi na omogućavanju dodatnih lokacija za administraciju testiranja poznatih kao “Pop-up stranice”. Više informacija o dostupnosti traženih stranica bit će uskoro.

Da biste saznali više o iskustvu u ispitnom centru, pogledajte informacije o polaganju ispita u ispitnom centru na web stranici IBLCE-a i na Prometricovoj web stranici.

Live Remote Proctoring (LRP)

IBLCE ponovno nudi LRP na engleskom jeziku u rujnu 2022. kako bi pružio, gdje je to moguće, veće mogućnosti. Međutim, zapamtite da postoje nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada odlučujete je li ovaj modalitet prikladan za vas.

Da biste saznali više i odredili može li vam ova opcija odgovarati, pogledajte informacije o LRP-u na IBLCE web stranici i na Prometric web stranici i dovršite sustav provjeru spremnosti na računalu koje biste koristili za testiranje putem LRP-a.

Financijske opcije koje su vam dostupne

IBLCE razumije da je ovo promjenjivo okruženje i izradio je pravila koja vam omogućuju donošenje odgovarajućih odluka s obzirom na vašu osobnu situaciju.

Ako polaganje IBCLC ispita nije izvedivo za vas u rujnu, postoje opcije za recertificirajuće ili početne kandidate da odgode za budući ispit ili da se povuku uz puni ili djelomični povrat novca. Svoje financijske opcije možete pronaći ovdje.

Pažljivo imajte na umu da je rok za podnošenje zahtjeva za djelomični ili potpuni povrat novca uz dokumentirane izvanredne okolnosti 19. kolovoza 2022.

Ako imate pitanja o svojoj konkretnoj situaciji, kontaktirajte IBLCE lokaciju koja vam pruža usluge.

← Povratak na stranicu resursa COVID-19