Informacije o ispitnom centru

COVID-19 Test Centre Information (Croatian)

Ako planirate pristupiti ispitu za IBCLC-a u rujnu 2022. u ispitnom centru, pročitajte kontrolne popise u nastavku kako biste saznali kako se pripremiti za ispit u ispitnom centru.

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje. Mogu postojati dodatni zahtjevi ispitnog centra, pa se ispitanicima snažno preporučuje da redovito pregledavaju Pravila Prometric centra za testiranje za najažurnije informacije o bolesti COVID-19.

Savjetujemo vam da pročitate IBLCE-ove i Prometricove (IBLCE-ov pružatelj usluge ispita treće strane) informacije o pristupanju ispitu za IBCLC-a u ispitnom centru.

Napomena: Poveznice do mrežne stranice Prometrica, IBLCE-ovog pružatelja usluge ispita treće strane, vode do stranice na engleskom jeziku, ali stranice možete pronaći na svim IBLCE-ovim jezicima.

Na računalu: kliknite plavi gumb na kojemu piše „English“ u gornjem desnom kutu da biste odabrali svoj jezik.

Na mobilnom telefonu: kliknite narančasti krug s tri vodoravne crte da biste pronašli izbornik. Pomičite se prema dolje da biste pronašli plavi gumb na kojemu piše „English“ da biste odabrali svoj jezik.

Imajte na umu da ako tražite stanku za dojenje / hranjenje djeteta na prsima, IBLCE usko surađuje s pružateljem usluge ispita kako bi osigurao privatnu lokaciju za dojenje / hranjenje djeteta na prsima ili izdajanje mlijeka u ispitnom centru. Ta privatna lokacija može biti privatna prostorija ili prijenosni separe. To može utjecati na udaljenost koju ćete morati prijeći da dođete do ispitnog centra. Nakon što zakažete pregled za pauzu za dojenje, primit ćete dvije e-poruke od Prometrica. Prva je potvrda vašeg dogovora. Drugi uključuje važne informacije o vašoj pauzi za dojenje. Molimo vas da pažljivo pročitate oboje.

Više informacija o pristupanju ispitu u ispitnom centru možete pronaći na IBLCE-ovoj stranici s često postavljanim pitanjima o bolesti COVID-19.

Imajte na umu da IBLCE objavljuje te podatke na svojoj mrežnoj stranici i povremeno ih ažurira. Budući da je ovo vrlo dinamična situacija i da Prometric kontinuirano ažurira svoju mrežnu stranicu, potičemo vas da redovno pregledavate te informacije i Prometricovu mrežnu stranicu.

Možete kliknuti bilo koju stavku na popisu da biste saznali više ili se pomaknite prema dolje da biste u cijelosti vidjeli detaljne kontrolne popise.


Kontrolni popis za ispitni centar prije dana provedbe ispita

 

Pregledajte mogućnosti za IBLCE-ov ispit i obavijest o danu provedbe ispita

Prije nego što zakažete termin ispita za IBCLC-a u 2022, provjerite opcije za pristupanje ispitu u IBLCE-ovom resursnom centru u pogledu bolesti COVID-19.

Ovdje u cijelosti pročitajte IBLCE-ovu obavijest o danu provedbe ispita.

 

☐ Zakažite ispitni termin

Nakon što od IBLCE-a primite e-poruku s odobrenjem za pristupanje ispitu, zakažite  ispitni termin s Prometricom. Trebat će vam broj odobrenja (naveden u e-poruci s odobrenjem) dok zakazujete termin.

  • Ako u vašoj e-poruci s odobrenjem za pristupanje ispitu piše da možete zakazati ispitni termin na Prometricovoj mrežnoj stranici, tada vam preporučujemo da to i učinite jer se na javljanje operatera Prometricove službe za korisnike čeka duže nego obično.   
  • Zbog COVID-19 i postojećih mjera socijalnog udaljavanja i zatvaranja testnog centra, molim vas znajte da vam u početku mogu biti neki izazovi prilikom zakazivanja sastanka. Imajte na umu da pružatelj usluge ispita redovno otvara nove lokacije i/ili termine, a program je za certifikaciju IBCLC-a neophodan pa ćete imati pristup svim otvorenim ispitnim centrima. Preporučujemo vam da nastavite pokušavati zakazati termin jer će se mjesta i termini i dalje redovito otvarati.  

 

☐ Provjerite svoje identifikacijske dokumente

Pobrinite se za to da pri ruci imate dva identifikacijska dokumenta. 

  • Primarni identifikacijski dokument mora biti valjani i važeći dokument koji je izdalo državno tijelo te sadržavati vaše ime, aktualnu fotografiju i potpis.
  • Sekundarni identifikacijski dokument mora sadržavati vaše ime i potpis ili ime i aktualnu fotografiju. 

Imena na svim identifikacijskim dokumentima moraju se poklapati i moraju odgovarati imenu koje se nalazi u IBLCE-ovoj evidenciji na dan vašeg termina. Promjene imena mogu se izvršiti s IBLCE do 2. rujna 2022. za ispit u rujnu 2022.

 

Pročitajte o mjerama ograničavanja socijalnih kontakata

Pročitajte informacije na Prometricovoj mrežnoj stranici o mjerama ograničavanja socijalnih kontakata koje se poduzimaju u ispitnom centru. Prometric provjerava preporuke Centara za kontrolu bolesti (SAD) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) te ažurira na temelju trenutačnih lokalnih propisa. Osim toga, vrlo je važno pregledati ovaj popis centara za testiranje koji imaju posebne zahtjeve u vezi s COVID-19.

 

☐ Pripremite masku / pokrivalo za lice

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje. Pobrinite se da nosite masku ili pokrivalo za lice u ispitnom centru. (Maske s nosivom tehnologijom su zabranjene.) Ako imate zakazanu pauzu radi dojenja / hranjenja djeteta na prsima, pobrinite se za to i da osoba koja će dovesti dijete sa sobom ponese masku ili pokrivalo za lice. Prometric je obavijestio IBLCE da vaše dijete koje doji neće morati nositi masku ili pokrivalo za lice. Imajte na umu da u ispitnom centru možete nositi i rukavice. 

Ovdje možete pronaći najnovija ažuriranja pravila Prometric Test Centera.

 

Pregledajte smjernice za ulazak u ispitni centar

 Pobrinite se za to da možete potvrditi sve sljedeće navode: 

  • Nije vam dijagnosticirana bolest COVID-19 tijekom posljednjih 14 dana;    
  • Niste bili izloženi nekome kome je dijagnosticirana bolest COVID-19 tijekom posljednjih 14 dana;* 
  • Nemate simptome gripe ili prehlade; 
  • Niste se vratili s putovanja u područje s velikim brojem zaraženih tijekom posljednjih 14 dana.**

*Iznimka su medicinski i zdravstveni stručnjaci koji sa svojim pacijentima primjenjuju sigurnosne i preventivne mjere s pomoću osobne zaštitne opreme.  

**Područja s velikim brojem zaraženih koja podliježu ograničenjima putovanja / karanteni obično se prepoznaju na lokalnoj razini s pomoću naredbi, direktiva ili smjernica. Potražite lokalne uvjete o ograničenju putovanja na lokaciji na kojoj želite pristupiti ispitu. 

Imajte na umu da Prometric prema potrebi ažurira prethodno navedene izjave, stoga redovito provjeravajte mrežnu stranicu Prometrica i mjere ograničavanja socijalnih kontakata prije svog termina ispita, a naročito nekoliko dana prije i na sam dan vašeg termina ispita. Također možete vidjeti informacije koje je Svjetska zdravstvena organizacija objavila o putovanjima u inozemstvo u vezi s bolesti COVID-19.   


Kontrolni popis za ispitni centar na dan provedbe ispita

 

☐ Ponesite svoje identifikacijske dokumente

Ponesite svoja dva identifikacijska dokumenta na kojima je ime koje se nalazi i u IBLCE-ovoj evidenciji.

 

☐ Ponesite svoju masku / pokrivalo za lice

Imajte na umu da IBLCE i dalje zahtijeva nošenje maski od ispitanika tijekom polaganja IBCLC ispita u centrima za testiranje.

Ovdje možete pronaći najnovija ažuriranja pravila Prometric Test Centera.

 

☐ Dođite ranije

Dođite u ispitni centar najmanje 30 minuta prije zakazanog ispitnog termina kako bi se mogli provesti sigurnosni postupci (provjera osobne iskaznice itd.) i kako biste pronašli  mjesto gdje ćete sjediti. 

 

☐ Upoznajte se sa smjernicama za ograničavanje socijalnih kontakata i ispitnog centra

Na Prometricovoj mrežnoj stranici pročitajte o mjerama ograničavanja socijalnih kontakata  koje će se provoditi u ispitnom centru na taj dan. Prema politikama IBLCE-a ne traži se da se tijekom ispita uzimaju vaši biometrijski podaci (otisci prstiju) zbog privatnosti. Međutim, da bi zaštitio integritet vašeg certifikata, pružatelj usluge ispita, slično kao u zračnoj luci, koristi se skeniranjem detektorom metala i pregledom ručnim detektorom kao dodatnom mjerom sigurnosti. Zbog postupaka u vezi s bolesti COVID-19 u vašem ispitnom centru možda se taj dan kandidati neće pregledavati ručnim detektorom.   

 

☐ Pristupite ispitu za IBCLC-a!

Ažurirano 2. kolovoza 2022

← Resursni centar IBLCE 2020 COVID-19