Πληροφορίες για τα εξεταστικά κέντρα (Test Centre – Greek)

COVID-19 Test Centre Information (Greek)

Αν προγραμματίζετε να δώσετε την εξέταση IBCLC τον Σεπτέμβριο του 2022 σε κάποιο εξεταστικό κέντρο, μελετήστε τις ακόλουθες λίστες ελέγχου και μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για τη διεξαγωγή της εξέτασης σε ένα εξεταστικό κέντρο.

Λάβετε υπόψη ότι το IBLCE συνεχίζει να απαιτεί τη χρήση μάσκας από τους εξεταζόμενους κατά τη διάρκεια της εξέτασης IBCLC στα εξεταστικά κέντρα. Ενδέχεται να υπάρχουν πρόσθετες απαιτήσεις κέντρου δοκιμών, επομένως οι εξεταζόμενοι ενθαρρύνονται να αναθεωρούν τακτικά τις Πολιτικές του Prometric Test Center για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19.

Σας συνιστούμε να μελετήσετε τις πληροφορίες της Prometric (αρμόδιος προμηθευτής του IBLCE για τη διεξαγωγή της εξέτασης) και του IBLCE σχετικά με τη διεξαγωγή της εξέτασης IBCLC σε εξεταστικό κέντρο. 

Σημείωση: Οι σύνδεσμοι στον ιστότοπο της Prometric, του αρμόδιου προμηθευτή του IBLCE για τη διεξαγωγή της εξέτασης, θα σας μεταφέρουν στην αγγλική σελίδα, αλλά μπορείτε να βρείτε το σχετικό κείμενο σε όλες τις γλώσσες του IBLCE.

Σε έναν υπολογιστή: Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί «English» στην πάνω δεξιά γωνία, για να επιλέξετε τη γλώσσα σας.

Σε ένα κινητό τηλέφωνο: Κάντε κλικ στον πορτοκαλί κύκλο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, για να βρείτε το μενού. Μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω, για να βρείτε το μπλε κουμπί «English». Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα σας.

Λάβετε υπόψη σας ότι αν ζητήσετε διάλειμμα για θηλασμό από το στήθος/ με σωληνάκι, το IBLCE θα συνεργαστεί στενά με τον προμηθευτή, προκειμένου το εξεταστικό κέντρο να σας παράσχει έναν ήσυχο χώρο όπου θα μπορέσετε να θηλάσετε από το στήθος/ με σωληνάκι ή να αντλήσετε γάλα. Ο χώρος που θα έχετε στη διάθεσή σας μπορεί να είναι ένα δωμάτιο ή ένα φορητό κουβούκλιο. Ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να έχει αντίκτυπο σε σχέση με την απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσετε για να φτάσετε στο εξεταστικό κέντρο. Αφού προγραμματίσετε το ραντεβού της εξέτασής σας με ένα Breastfeeding Break, θα λάβετε δύο email από την Prometric. Το πρώτο είναι η επιβεβαίωση του ραντεβού σας. Το δεύτερο περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για το διάλειμμα του θηλασμού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και τα δύο προσεκτικά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της εξέτασης σε ένα εξεταστικό κέντρο στη σελίδα με τις Συχνές ερωτήσεις για την COVID-19 του IBLCE.

Λάβετε υπόψη σας ότι το IBLCE δημοσιοποιεί τις συγκεκριμένες πληροφορίες στον ιστότοπό του και θα τις επικαιροποιεί ανά τακτά διαστήματα. Καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά ρευστή κατάσταση και η Prometric ενημερώνει διαρκώς τον ιστότοπό της, σας συνιστούμε να ανατρέχετε τακτικά στις συγκεκριμένες πληροφορίες και στον ιστότοπο της Prometric.  

Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο της λίστας ελέγχου, για να μάθετε περισσότερα, ή να μετακινηθείτε με κύλιση προς τα κάτω για να δείτε το πλήρες περιεχόμενό της.


Λίστα ελέγχου εξεταστικού κέντρου πριν την ημέρα της εξέτασης

 

Μελετήστε την ανακοίνωση του IBLCE για τις επιλογές των υποψηφίων αναφορικά με την εξέταση και για την ημέρα της εξέτασης

Προτού προγραμματίσετε το ραντεβού σας για την εξέταση IBCLC 2022, μελετήστε τις επιλογές σας στο Κέντρο Αναφοράς για την COVID-19  του IBLCE. 

Μελετήστε το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του IBLCE για την ημέρα της εξέτασης εδώ.

 

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

Μόλις λάβετε το ηλεκτρονικό μήνυμα έγκρισης συμμετοχής στην εξέταση από το IBLCE, προγραμματίστε το ραντεβού σας με την Prometric. Κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, θα χρειαστεί να έχετε διαθέσιμο τον αριθμό υποψηφίου (παρέχεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα έγκρισης).

  • Αν το ηλεκτρονικό μήνυμα έγκρισης συμμετοχής υποδεικνύει ότι μπορείτε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας online μέσω του ιστότοπου της Prometric, σας ενθαρρύνουμε έντονα να το κάνετε, καθώς μέχρι τώρα έχουν υπάρξει μεγάλοι χρόνοι αναμονής σε σχέση με τις τηλεφωνικές κλήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών της Prometric.   
  • Λόγω του COVID-19 και των μέτρων κοινωνικής απόστασης που ισχύουν και του κλεισίματος του κέντρου δοκιμών, γνωρίζετε ότι ενδέχεται να έχετε κάποιες προκλήσεις προγραμματίζοντας το ραντεβού σας στην αρχή. Να ξέρετε ότι ο αρμόδιος προμηθευτής για την εξέταση καθιστά τακτικά διαθέσιμες νέες εγκαταστάσεις και/ή ώρες ραντεβού και ότι το πρόγραμμα πιστοποίησης IBCLC είναι θεμελιώδους σημασίας, συνεπώς θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εξεταστικά κέντρα. Σας ενθαρρύνουμενα συνεχίσετε τις προσπάθειες για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας, καθώς θα καθίστανται τακτικά διαθέσιμες νέες εγκαταστάσεις και ώρες ραντεβού.    

 

Ελέγξτε τα έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας δύο πιστοποιητικά ταυτότητας. 

  • Το βασικό έγγραφο πιστοποίησης ταυτότητας πρέπει να είναι έγκυρο, εν ισχύ επίσημο έγγραφο το οποίο να περιλαμβάνει το όνομά σας, πρόσφατη φωτογραφία σας και την υπογραφή σας.
  • Το συνοδευτικό πιστοποιητικό ταυτότητας πρέπει να έχει το όνομα και την υπογραφή σας ή το όνομά σας και πρόσφατη φωτογραφία σας.

Τα ονόματα στα πιστοποιητικά ταυτότητας πρέπει να αντιστοιχούν και να είναι τα ίδια με εκείνα στα αρχεία του Συμβουλίου IBLCE την ημέρα του ραντεβού σας. Οι αλλαγές ονόματος μπορούν να γίνουν με το IBLCE έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022, για την εξέταση του Σεπτεμβρίου 2022.

 

Διαβάστε σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Διαβάστε στον ιστότοπο της Prometric τις πληροφορίες για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που λαμβάνονται στο εξεταστικό κέντρο. Η Prometric μελετά τις συστάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (ΗΠΑ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και κάνει ενημερώσεις με βάση τους εκάστοτε τοπικούς κανονισμούς. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ανατρέξετε σε αυτήν τη λίστα των κέντρων δοκιμών που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σχετικά με τον COVID-19.

 

Έχετε διαθέσιμη μάσκα/ κάλυμμα προσώπου

Λάβετε υπόψη ότι το IBLCE συνεχίζει να απαιτεί τη χρήση μάσκας από τους εξεταζόμενους κατά τη διάρκεια της εξέτασης IBCLC στα εξεταστικά κέντρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάσκα ή κάλυμμα προσώπου για να φορέσετε στο εξεταστικό κέντρο. (Οι μάσκες με φορητή τεχνολογία απαγορεύονται.) Αν έχετε προγραμματίσει διάλειμμα για θηλασμό από το στήθος/ με σωληνάκι, βεβαιωθείτε ότι ο φροντιστής του παιδιού θα φέρει επίσης μάσκα ή κάλυμμα προσώπου μαζί του. Η Prometric έχει ενημερώσει το IBLCE ότι το παιδί δεν θα χρειαστεί να φορά μάσκα ή κάλυμμα προσώπου. Σημειώστε ότι στο εξεταστικό κέντρο μπορείτε επίσης να φοράτε γάντια.

Βρείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για τις πολιτικές Prometric Test Center εδώ.

 

Μελετήστε τις οδηγίες για την είσοδο σε εξεταστικό κέντρο

 Βεβαιωθείτε ότι ισχύουν όλες οι ακόλουθες δηλώσεις: 

  • Δεν διαγνωστήκατε με COVID-19 τις προηγούμενες 14 ημέρες.    
  • Δεν ήρθατε σε επαφή με άτομο το οποίο διαγνώστηκε με COVID-19 τις προηγούμενες 14 ημέρες.*  
  • Δεν έχετε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης ή του κρυολογήματος και
  • Δεν επιστρέψατε από ταξίδι σε άκρως πληγείσα περιοχή τις προηγούμενες 14 ημέρες.**

*Εξαιρούνται οι ιατροί και επαγγελματίες υγείας που τηρούν μέτρα ασφαλείας και πρόληψης χρησιμοποιώντας μέσα ατομικής προστασίας με τους ασθενείς.  

**Οι άκρως πληγείσες περιοχές από την πανδημία οι οποίες υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς/ υποχρεωτική καραντίνα καθορίζονται συνήθως σε τοπικό επίπεδο με βάση εντολές, επίσημες κατευθυντήριες γραμμές ή οδηγίες. Μελετήστε τις τοπικές απαιτήσεις για περιορισμό των ταξιδιών στην τοποθεσία όπου επιθυμείτε να δώσετε την εξέταση. 

Λάβετε υπόψη ότι η Prometric επικαιροποιεί τις παραπάνω δηλώσεις κατά περίσταση, συνεπώς, ανατρέχετε τακτικά στον ιστότοπο της Prometric και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έως την ημερομηνία του ραντεβού σας, ιδίως τις ημέρες πριν το ραντεβού σας, αλλά και τη συγκεκριμένη ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα διεθνή ταξίδια σε σχέση με την πανδημία COVID-19.    


Λίστα ελέγχου εξεταστικού κέντρου για την ημέρα της εξέτασης

 

Φέρτε μαζί σας τα έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας

Φέρτε τα δύο πιστοποιητικά ταυτότητας στα οποία το όνομα αντιστοιχεί με εκείνο στα αρχεία του IBLCE.

 

Φέρτε μαζί σας μάσκα/ κάλυμμα προσώπου

Λάβετε υπόψη ότι το IBLCE συνεχίζει να απαιτεί τη χρήση μάσκας από τους εξεταζόμενους κατά τη διάρκεια της εξέτασης IBCLC στα εξεταστικά κέντρα.

Βρείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για τις πολιτικές Prometric Test Center εδώ.

 

Προσέλθετε νωρίς

Προσέλθετε στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της εξέτασης, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι διαδικασίες ασφαλείας (έλεγχος ταυτότητας κ.λπ.) και η είσοδος στις αίθουσες.

 

Τηρήστε τις πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις οδηγίες του εξεταστικού κέντρουs

Διαβάστε στον ιστότοπο της Prometric για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που λαμβάνονται στο εξεταστικό κέντρο εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με τις πολιτικές του IBLCE, την ημέρα της εξέτασης, δεν απαιτείται να υποβληθείτε σε βιομετρικό έλεγχο (λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων) για λόγους που άπτονται της προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, για να διαφυλάξει την ακεραιότητα του προγράμματος πιστοποίησης, ο αρμόδιος προμηθευτής εφαρμόζει σάρωση με ανιχνευτή μετάλλων και συσκευή χειρός ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, όπως γίνεται στο αεροδρόμιο. Λόγω των διαδικασιών για την COVID-19, το δικό σας εξεταστικό κέντρο μπορεί να μη διεξαγάγει έλεγχο με συσκευή χειρός εκείνη την ημέρα.    

 

Δώστε την εξέταση IBCLC!

Ενημερώθηκε στις 2 Αυγούστου 2022

← Κέντρο πόρων IBLCE 2020 COVID-19