Informacije o izpitnih centrih (Test Centre – Slovenian)

COVID-19 Test Centre Information (Slovenian)

Če nameravate izpit IBCLC septembra 2022 opravljati v izpitnem centru, preverite spodnje kontrolne sezname, da se lahko pripravite na izpit v izpitnem centru.

Upoštevajte, da IBLCE še naprej zahteva nošenje mask od izpraševalcev med opravljanjem izpita IBCLC v centrih za testiranje. Morda obstajajo dodatne zahteve za izpitni center, zato se izpitnikom močno priporoča, da redno pregledujejo Pravilnike izpitnega centra Prometric za najnovejše informacije o COVID-19.

Pozivamo vas, da preverite informacije komisije IBLCE in družbe Prometric (zunanji organizator izpita IBLCE) o opravljanju izpita IBCLC v izpitnem centru.

Opomba: Povezave do spletne strani družbe Prometric, ki je zunanji organizator izpita IBLCE, sicer vodijo do angleške strani, vendar so strani na voljo v vseh jezikih, ki jih podpira IBLCE.

Na računalniku: Kliknite modri gumb z napisom »English« v kotu zgoraj desno, da lahko izberete svoj jezik.

Na mobilnem telefonu: Kliknite oranžni krogec s tremi vodoravnimi črticami, da odprete meni. Pomaknite se navzdol do modrega gumba z napisom »English«, da lahko izberete svoj jezik.

Upoštevajte, da če zaprosite za odmor za dojenje/prsno hranjenje, bo IBLCE tesno sodeloval z organizatorjem izpita, da vam zagotovi zaseben prostor za dojenje/prsno hranjenje ali črpanje mleka v izpitnem centru. Zaseben prostor je lahko zasebna soba ali prenosna kabina. To lahko vpliva na razdaljo, ki jo boste morali prepotovati do izpitnega centra. Po načrtovanju sestanka za pregled z odmorom za dojenje boste od Prometric prejeli dve e-poštni sporočili. Prva je potrditev vašega sestanka. Drugi vključuje pomembne informacije o vašem premoru za dojenje. Pazljivo preberite oba.

Več informacij o opravljanju izpita v izpitnem centru najdete na spletni strani IBLCE pod odgovori na pogosta vprašanja glede covida-19 (FAQ).

IBLCE bo informacije objavljal na svoji spletni strani, ki jo redno posodablja. To poteka izredno dinamično in družba Prometric svojo spletno stran posodablja še naprej, zato vam priporočamo, da te informacije redno preverjate na spletni strani družbe Prometric.  

Kliknete lahko kateri koli element na kontrolnem seznamu, da izveste več, ali se pomaknete navzdol, da se v celoti prikažejo podrobni kontrolni seznami.


Kontrolni seznam izpitnega centra za pred dnevom izpita

 

Preverite Obvestilo o izpitnih možnostih IBLCE in dnevu izpita

Preden se dogovorite za termin izpita IBCLC v letu 2022, v Informacijskem centru o covidu-19 IBLCE preverite, katere možnosti za opravljanje izpita so vam na voljo.

Preverite celotno Obvestilo o dnevu izpita IBLCE tukaj.

 

Izberite svoj termin

Ko vam IBLCE pošlje elektronsko sporočilo s potrditvijo izpita, se dogovorite za termin z družbo Prometric. Pri izbiri termina boste potrebovali svojo številko za izpolnjevanje pogojev (navedeno v elektronskem sporočilu s potrditvijo izpita).

  • Če je v vašem elektronskem sporočilu z odobritvijo izpita označeno, da lahko izberete termin prek spletne strani Prometric, priporočamo, da ga izberete prek spleta, saj je treba pri družbi Prometric za urejanje zadev po telefonu čakati dlje časa.  
  • Zaradi uvedenih ukrepov COVID-19 in socialnih distanciranj ter zapiranja preskusnega centra vas prosimo, vedite, da boste imeli sprva težave z načrtovanjem sestanka. Organizator izpita redno odpira lokacije in/ali ure terminov, in ker certifikacijski program IBCLC velja za bistvenega, boste imeli dostop do vseh izpitnih centrov, ki so odprti. Priporočamo, da pri izbiri termina ne obupate, saj bo organizator redno dodajal lokacije in ure terminov.   

 

Preverite svoje identifikacijske dokumente

Poskrbite, da imate pri sebi dve vrsti identifikacijskih dokumentov.  

  • Glavni identifikacijski dokument mora biti veljaven identifikacijski dokument, ki ga je izdal vladni organ, ni potekel in vsebuje vaše ime, aktualno fotografijo in podpis.
  • Drugi identifikacijski dokument mora vsebovati vaše ime in podpis ali vaše ime in aktualno fotografijo

Ime na identifikacijskih dokumentih se mora ujemati z imenom v bazi IBLCE na dan vašega termina. S IBLCE lahko imena spremenite do 2. septembra 2022 za izpit septembra 2022.

 

Preberite navodila o ohranjanju varnostne razdalje pri socialnih stikih

Na spletni strani družbe Prometric preberite informacije o ukrepih za ohranjanje varnostne razdalje pri socialnih stikih, ki se izvajajo v izpitnem centru. Prometric preučuje priporočila Centra za nadzor bolezni (ZDA) in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ter objavlja obvestila na podlagi predpisov trenutne krajevne pristojnosti. Poleg tega je zelo pomembno, da pregledate ta seznam centrov za testiranje, ki imajo posebne zahteve v zvezi s COVID-19.

 

Pripravite masko/pokrivalo za obraz

Upoštevajte, da IBLCE še naprej zahteva nošenje mask od izpraševalcev med opravljanjem izpita IBCLC v izpitnih centrih. Prepričajte se, da imate v testnem centru masko ali pokrivalo za obraz. (Maske z nosljivo tehnologijo so prepovedane.) Če ste dogovorjeni za odmor za dojenje/prsno dojenje, poskrbite, da masko ali pokrivalo za obraz prinese s seboj in nosi tudi skrbnik vašega otroka. Prometric je komisiji IBLCE priporočil, da otroku, ki ga dojite, ni treba nositi maske ali pokrivala za obraz. V izpitnem centru boste morda morali nositi tudi rokavice.

Najnovejše posodobitve pravilnikov Prometric Test Center najdete tukaj.

 

Preverite smernice za vstop v izpitni center

 Poskrbite, da lahko potrdite vse izjave v nadaljevanju:  

  • V zadnjih 14 dneh niste bili diagnosticirani s covidom-19.   
  • V zadnjih 14 dneh niste bili v stiku z nikomer, ki je diagnosticiran s covidom-19.*  
  • Nimate simptomov gripe ali prehlada. 
  • V zadnjih 14 dneh niste potovali po območjih z visokim deležem okužb.**

*Izjema so medicinski in zdravstveni delavci, ki upoštevajo varnostne in preventivne ukrepe ter pri delu s pacienti uporabljajo osebno zaščitno opremo.  

**Območja z visokim deležem okužb, za katera veljajo omejitve potovanj/zahteve za karanteno, se običajno opredelijo na lokalni ravni prek odredb, direktiv ali smernic. Preverite lokalne zahteve glede omejitev potovanj na lokacijo, kjer želite opravljati izpit. 

Prometric omenjene izjave po potrebi za potrditev posodablja, zato na spletni strani Prometric redno preverjajte ukrepe za ohranjanje varnostne razdalje pri socialnih stikih vse do dneva vašega termina, predvsem zadnjih nekaj dni pred izpitom in na dan termina. Preverite lahko tudi informacije, ki jih je Svetovna zdravstvena organizacija v zvezi s covidom-19 objavila o mednarodnih potovanjih.   


Kontrolni seznam izpitnega centra za dan izpita

 

Prinesite identifikacijske dokumente

S seboj imejte dva identifikacijska dokumenta z vašim imenom, ki se ujema z imenom v bazi IBLCE.

 

Prinesite masko/pokrivalo za obraz

Upoštevajte, da IBLCE še naprej zahteva nošenje mask od izpraševalcev med opravljanjem izpita IBCLC v izpitnih centrih.

Najnovejše posodobitve pravilnikov Prometric Test Center najdete tukaj.

 

Pridite predčasno

V izpitnem centru se zglasite 30 minut pred dogovorjenim terminom, da bo dovolj časa za varnostne postopke (preverjanje identifikacijskih dokumentov ipd.) in se lahko usedete. 

 

Upoštevajte smernice za ohranjanje varnostne razdalje pri socialnih stikih in za vstop v izpitni center

Na spletni strani Prometric preberite o ukrepih za ohranjanje varnostne razdalje pri socialnih stikih, ki se bodo ta dan izvajali v izpitnem centru. V skladu s politiko IBLCE odvzem vaših biometričnih podatkov (prstnega odtisa) v času izpita ni potreben zaradi pomislekov o varstvu zasebnosti, vendar boste morali za zaščito integritete vašega naziva pri organizatorju izpita, podobno kot na letališču, prestati pregled z ročno napravo ali stopiti skozi detektor kovin. Kandidatov zaradi ukrepov proti covidu-19 v izpitnem centru ta dan morda ne bo preverjanj z ročnim detektorjem.   

 

Opravljajte izpit IBCLC!

Posodobljeno 2. avgust 2022

← Virtualni center IBLCE 2020 COVID-19