Informacije o izpitnih centrih (Test Centre – Slovenian)

COVID-19 Test Centre Information (Slovenian)

Ali razmišljate ali nameravate opravljati certifikacijski izpit IBCLC v testnem centru? IBLCE je zbral nekaj informacij in ustvaril kontrolne sezname, ki vam bodo pomagali pri pripravi pred naročanjem na pregled in pred dnevom izpita.

Upoštevajte, da IBLCE še naprej zahteva nošenje mask od izpraševalcev med opravljanjem izpita IBCLC v centrih za testiranje. Morda obstajajo dodatne zahteve za izpitni center, zato se izpitnikom močno priporoča, da redno pregledujejo Pravilnike izpitnega centra Prometric za najnovejše informacije o COVID-19.

Pozivamo vas, da preverite informacije komisije IBLCE in družbe Prometric (zunanji organizator izpita IBLCE) o opravljanju izpita IBCLC v izpitnem centru. V tem dinamičnem času se lahko postopki testiranja v testnih centrih Prometric spremenijo. Preverite spletno mesto Prometric in COVID-19 Resource Centre redno za najnovejše informacije o testiranju v letu 2023. Poleg tega je zelo pomembno, da pregledate ta seznam centrov za testiranje, ki imajo posebne zahteve v zvezi s COVID-19.

Opomba: Povezave do spletne strani družbe Prometric, ki je zunanji organizator izpita IBLCE, sicer vodijo do angleške strani, vendar so strani na voljo v vseh jezikih, ki jih podpira IBLCE.

Na računalniku: Kliknite modri gumb z napisom »English« v kotu zgoraj desno, da lahko izberete svoj jezik.

Na mobilnem telefonu: Kliknite oranžni krogec s tremi vodoravnimi črticami, da odprete meni. Pomaknite se navzdol do modrega gumba z napisom »English«, da lahko izberete svoj jezik.

Upoštevajte, da če zaprosite za odmor za dojenje/prsno hranjenje, bo IBLCE tesno sodeloval z organizatorjem izpita, da vam zagotovi zaseben prostor za dojenje/prsno hranjenje ali črpanje mleka v izpitnem centru. Zaseben prostor je lahko zasebna soba ali prenosna kabina. Prodajalec testiranja in IBLCE bosta sodelovala z vami pri iskanju centra za testiranje, ki je najbližje vašemu domu in lahko ponudi namestitev za dojenje/dojenje. Po načrtovanju sestanka za pregled z odmorom za dojenje boste od Prometric prejeli dve e-poštni sporočili. Prva je potrditev vašega sestanka. Drugi vključuje pomembne informacije o vašem premoru za dojenje. Pazljivo preberite oba.

Več informacij o opravljanju izpita v izpitnem centru najdete na spletni strani IBLCE pod odgovori na pogosta vprašanja glede covida-19 (FAQ).

IBLCE bo informacije objavljal na svoji spletni strani, ki jo redno posodablja. To poteka izredno dinamično in družba Prometric svojo spletno stran posodablja še naprej, zato vam priporočamo, da te informacije redno preverjate na spletni strani družbe Prometric.  

Za lažjo izkušnjo testiranja boste želeli te informacije natančno prebrati.

Kliknete lahko kateri koli element na kontrolnem seznamu, da izveste več, ali se pomaknete navzdol, da se v celoti prikažejo podrobni kontrolni seznami.


Kontrolni seznam izpitnega centra za pred dnevom izpita

 

Preverite Obvestilo o izpitnih možnostih IBLCE in dnevu izpita

Preden se dogovorite za termin izpita IBCLC v letu 2022, v Informacijskem centru o covidu-19 IBLCE preverite, katere možnosti za opravljanje izpita so vam na voljo.

Preverite celotno Obvestilo o dnevu izpita IBLCE tukaj.

 

Izberite svoj termin

Ko vam IBLCE pošlje elektronsko sporočilo s potrditvijo izpita, se dogovorite za termin z družbo Prometric. Pri izbiri termina boste potrebovali svojo številko za izpolnjevanje pogojev (navedeno v elektronskem sporočilu s potrditvijo izpita).

 • Če je v vašem elektronskem sporočilu z odobritvijo izpita označeno, da lahko izberete termin prek spletne strani Prometric, priporočamo, da ga izberete prek spleta, saj je treba pri družbi Prometric za urejanje zadev po telefonu čakati dlje časa.  
 • Prometric še naprej upošteva smernice lokalnih oblasti, kar lahko povzroči manjšo zmogljivost in manj razpoložljivih terminov v nekaterih testnih centrih. Ker certifikacijski program IBCLC velja za bistvenega, boste imeli dostop do vseh izpitnih centrov, ki so odprti. Svetujemo vam, da še naprej poskušate rezervirati svoj termin, ko bodo na voljo dodatni termini.  

 

Preverite svoje identifikacijske dokumente

Poskrbite, da imate pri sebi dve vrsti identifikacijskih dokumentov.  

 • Glavni identifikacijski dokument mora biti veljaven identifikacijski dokument, ki ga je izdal vladni organ, ni potekel in vsebuje vaše ime, aktualno fotografijo in podpis.
 • Drugi identifikacijski dokument mora vsebovati vaše ime in podpis ali vaše ime in aktualno fotografijo

Ime na identifikacijskih dokumentih se mora ujemati z imenom v bazi IBLCE na dan vašega termina. S IBLCE lahko imena spremenite do 24. februar 2023 za izpit marca 2023.

 

Preberite o pravilnikih in praksah glede bolezni COVID-19

Preberite informacije na spletnem mestu Prometric o trenutnih postopkih glede bolezni COVID-19, ki se jih upošteva v testnem centru. Prometric preučuje priporočila Centra za nadzor bolezni (ZDA) in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ter objavlja obvestila na podlagi predpisov trenutne krajevne pristojnosti. Poleg tega je zelo pomembno, da pregledate ta seznam centrov za testiranje, ki imajo posebne zahteve v zvezi s COVID-19.

 

Pripravite masko/pokrivalo za obraz

Upoštevajte, da IBLCE še naprej zahteva nošenje mask od izpraševalcev med opravljanjem izpita IBCLC v izpitnih centrih. Prepričajte se, da imate v testnem centru masko ali pokrivalo za obraz. (Maske z nosljivo tehnologijo so prepovedane.) Če ste dogovorjeni za odmor za dojenje/prsno dojenje, poskrbite, da masko ali pokrivalo za obraz prinese s seboj in nosi tudi skrbnik vašega otroka. Prometric je komisiji IBLCE priporočil, da otroku, ki ga dojite, ni treba nositi maske ali pokrivala za obraz. V izpitnem centru boste morda morali nositi tudi rokavice.

Najnovejše posodobitve pravilnikov Prometric Test Center najdete tukaj.

 

Preverite smernice za vstop v izpitni center

 Poskrbite, da lahko potrdite vse izjave v nadaljevanju:  

 • V zadnjih 5 dneh vam NISO diagnosticirali bolezni COVID-19.
 • V zadnjih 5 dneh NISI kazal simptomov COVID-19.
 • V zadnjih 5 dneh NISTE imeli tesnega osebnega stika z nekom, ki ima potrjeno diagnozo COVID-19.
 • Niste potovali z območja, ki bi glede na lokalne smernice zahtevalo obvezno karanteno.

**Če nameravate potovati v drugo zvezno državo, provinco ali državo, da bi opravili izpit, vas prosimo, da pred začetkom potovanja preverite morebitna potovalna opozorila, ki so jih izdali ustrezni vladni organi. V nekaterih primerih predpisi zahtevajo obvezno samostojno karanteno glede na to, od koder potujete. Vsak posameznik je odgovoren za upoštevanje omejitev potovanja in karantene, ki veljajo zanj glede na njegove individualne okoliščine. Testni centri si pridržujejo pravico zavrniti katerega koli kandidata, ki ne izpolnjuje lokalnih predpisov.

Prometric omenjene izjave po potrebi za potrditev posodablja, zato na spletni strani Prometric redno preverjajte trenutni procesi COVID-19 vse do dneva vašega termina, predvsem zadnjih nekaj dni pred izpitom in na dan termina. Preverite lahko tudi informacije, ki jih je Svetovna zdravstvena organizacija v zvezi s covidom-19 objavila o mednarodnih potovanjih.   


Kontrolni seznam izpitnega centra za dan izpita

 

Prinesite identifikacijske dokumente

S seboj imejte dva identifikacijska dokumenta z vašim imenom, ki se ujema z imenom v bazi IBLCE.

 

Prinesite masko/pokrivalo za obraz

Upoštevajte, da IBLCE še naprej zahteva nošenje mask od izpraševalcev med opravljanjem izpita IBCLC v izpitnih centrih.

Najnovejše posodobitve pravilnikov Prometric Test Center najdete tukaj.

 

Pridite predčasno

V izpitnem centru se zglasite 30 minut pred dogovorjenim terminom, da bo dovolj časa za varnostne postopke (preverjanje identifikacijskih dokumentov ipd.) in se lahko usedete. 

 

Upoštevajte smernice za COVID-19 in za vstop v izpitni center

Preberite spletno mesto družbe Prometric o postopkih za COVID-19, ki se izvajajo v testnem centru za tisti dan. V skladu s politiko IBLCE odvzem vaših biometričnih podatkov (prstnega odtisa) v času izpita ni potreben zaradi pomislekov o varstvu zasebnosti, vendar boste morali za zaščito integritete vašega naziva pri organizatorju izpita, podobno kot na letališču, prestati pregled z ročno napravo ali stopiti skozi detektor kovin. Kandidatov zaradi ukrepov proti covidu-19 v izpitnem centru ta dan morda ne bo preverjanj z ročnim detektorjem.   

 

Opravljajte izpit IBCLC!

IBCLC je poklicna poverilnica in varnost izpita je pomembna za celovitost poverilnice. Delo IBCLC vpliva na zdravje dojenčkov in staršev, zato je preverjanje njihovega znanja zelo pomembno. Prosimo, da natančno preberete pravila za vodenje izpita IBCLC:

 • Pred začetkom pregleda bo opravljen vizualni pregled kot del varnostnega protokola.
 • IBLCE priporoča, da v testni center ne prinašate osebnih predmetov. Če to storite, boste morali shraniti vse osebne predmete na mestu, ki ga določi skrbnik testnega centra. To lahko vključuje vašo uro in nakit. Mobilni/mobilni telefoni ali druge elektronske naprave, ki jih prinesete na mesto, morajo biti IZKLOPLJENI in ne smejo biti vklopljeni ves čas izpita, vključno s odmori. Upravnik izpitnega centra ne odgovarja za osebno lastnino kandidatov.
 • Kandidati, pri katerih bodo med izpitom ali med odmori odkrili kakršne koli elektronske naprave, telefone ali učne priročnike, bodo takoj izključeni in njihov izpit ne bo točkovan.
 • Samo predhodno odobreni pripomočki za udobje ali predhodno odobreni medicinski pripomočki/ naprave so dovoljene v prostor za testiranje.
 • Kandidati, ki predčasno zaključijo izpit, lahko zapustijo izpitno mesto. Administrator izpitnega centra bo dal posebna navodila glede izhoda iz izpitnega prostora.
 • Vprašanja v zvezi z vsebino izpita niso dovoljena. Administratorji testnih centrov ne smejo zagotavljati tolmačenja ali pojasnjevanja izpitnih vprašanj in/ali definirati besed.
 • Med izpitom ni dovoljeno govoriti ali kakorkoli komunicirati z drugim izpitnim kandidatom.
 • Goljufanje ne bo tolerirano in če se odkrije goljufanje, bo to imelo za posledico preklic kandidatovih rezultatov ali preklic njegovega/njenega certifikata v skladu s politikami in postopki IBLCE in/ali sodni postopek proti kandidatu, vključno s kazenskim pregonom.
 • Kandidati ne smejo zapustiti izpitnega centra med izvedbo izpita ali med odmori; zapustitev izpitnega centra povzroči takojšnjo odpustitev izpita.
 • Pisni zapiski, objavljena gradiva in drugi pripomočki za testiranje so med izpitom in med načrtovanim odmorom strogo prepovedani.
 • Pred pregledom se boste morali strinjati z vsemi predpisi o testiranju ponudnika testiranja. Neupoštevanje teh predpisov lahko povzroči zavrnitev izpita.

Posodobljeno 14. decembra 2022

← Virtualni center IBLCE 2020 COVID-19