Posodobitev od 12. januarja 2021: Pomembne novice za vse kandidate za izpit 2021 za IBCLC: Live Remote Proctoring, vaše finančne možnosti in podaljšan rok za izpit aprila / maja

Update as of January 12, 2021: Important news for all 2021 IBCLC examination candidates: Live Remote Proctoring, your financial options, and extended deadline for the April/May examination (Slovenian)

Ko načrtujete načrte glede izpita IBCLC za leto 2021, imamo na voljo nekaj posodobitev načinov testiranja in finančnih možnosti kandidatov, ki jih boste morali upoštevati.

Da bi imeli kandidati več časa za pregled teh novih možnosti, se je rok za prijavo na izpit IBCLC aprila / maja 2021, ki je na voljo samo v angleščini, podaljšal za en teden.

Rok za prijavo na izpit IBCLC aprila / maja 2021 je zdaj 27. januar 2021. 

IBLCE je v letošnjem letu uporabil naslednje možnosti za lažjo odločitev o izpitu IBCLC: 

Live Remote Proctoring (LRP) v letu 2021 

IBLCE bo april / maj in september 2021 izpitne uprave za IBCLC ponudil prek Live Remote Proctoring v angleščini, ki je trenutno edini jezik, ki ga ponuja tretji ponudnik preizkusov IBLCE.

IBLCE ponovno omogoči to možnost leta 2021 po pregledu številnih dejavnikov, med drugim: 

  • Akreditacija: IBLCE je lahko ponudil LRP leta 2020 kot izjemo, ki jo je omogočil neodvisni akreditor IBLCE. Po pregledu novih navodil našega pooblaščenca je IBLCE ugotovil, da ga lahko ponovno ponudimo leta 2021, glede na ta nova navodila in nadaljnji vpliv COVID-19.
  • Uporabniške izkušnje: Izvajajo se prilagoditve za izboljšanje izkušenj s testiranjem leta 2021. Zaradi nepričakovanega velikega obsega, ki so ga na nekaterih lokacijah povzročile težave s pandemijo in pasovno širino interneta, so se pojavile stalne tehnične težave (pri približno 4% uprav za izpite IBCLC) prek oddaljenega projektorja v živo. Cenimo, da je bila to zelo moteča izkušnja za te kandidate. Na našem spletnem mestu bomo zagotovili dodatne informacije o izboljšavah, ko bo na voljo.
  • Jezik: ponudnik preskusov IBLCE trenutno ponuja LRP samo v angleščini. IBLCE in druge certifikacijske organizacije so zahtevale, da ponudnik preskusov omogoči nadaljnje jezike v programu Live Remote Proctoring. IBLCE bo zagotovil dodatne informacije, ko bodo na voljo.

IBLCE je odobril uporabo LRP za uprave za preglede IBCLC do leta 2021 glede na trenutno globalno pandemijo. Vsaka uporaba LRP za preglede IBCLC v letu 2022 in pozneje bo predmet nadaljnjega pregleda.


Finančne možnosti v letu 2021

Spodaj si oglejte celoten seznam svojih finančnih možnosti:

KdoKajKdaj
VSE odobreni kandidati (april / maj in september)​  Delno povračilo (50% plačanih pristojbin)April / maj Kandidati: Predložite zahtevo IBLCE do 5. aprila 2021.

Septembrski kandidati: Predložite zahtevo pri IBLCE do 1. septembra 2021.
ZAČETNI Odobreni kandidati (april / maj in september)

To velja tudi za tiste, ki so bili odloženi za izpite leta 2020.
Odložite plačilo za enega od naslednjih dveh izpitov*

* Kandidati se morajo prijaviti in izpolniti zahteve za certificiranje v letu, ko opravljajo izpit.
Pred datumom izpita ali v 30 dneh po izpitnem roku oddajte zahtevo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami *.
POTRDITEV PREGLEDA Odobreni kandidati (april / maj in september)

To velja tudi za tiste IBCLC, ki so bili odloženi za izpite leta 2020.
Odložite plačilo za enega od naslednjih dveh izpitov * in prejmite enoletno podaljšanje certifikata do 31. decembra 2022.

*Kandidati se morajo prijaviti in izpolniti zahteve za ponovno certificiranje v letu opravljanja izpita.
Pred datumom izpita ali v 30 dneh po izpitnem roku oddajte zahtevo z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami * in 15 L-CERP.
VSE odobreni kandidati (april / maj in september)

To velja tudi za tiste, ki so bili odloženi za izpite leta 2020.
Celotno vračiloApril / maj Kandidati: Predložite zahtevo IBLCE do 5. aprila 2021 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami *.

Septembrski kandidati: Predložite zahtevo IBLCE do 1. septembra 2021 z dokumentiranimi izrednimi okoliščinami *.

Tistim, ki so bili odloženi za izpite leta 2020 in želijo zahtevati popolno povračilo, ni treba vložiti nove popolne prijave za izpit do leta 2021, da bi zahtevali popolno vračilo. Če nameravate opraviti izpit leta 2021, boste morali oddati novo prošnjo. Za dodatne informacije se obrnite na svojo regijsko lokacijo IBLCE.

*Izredne okoliščine vključujejo tudi pomisleke, povezane s COVID-19, kot so izguba zaposlitve kandidata in / ali partnerja / zakonca, zdravstveno vprašanje kandidata ali ožjega družinskega člana COVID-19 in / ali zaskrbljenost zaradi vstopa v javnost zaradi COVID- 19.

Za več podrobnosti o teh možnostih obiščite Informacijski center IBLCE o covidu-19 na spletnem mestu  IBLCE, saj bodo tam na voljo posebne informacije  in  posodobitve, ko bodo na voljo.  Te možnosti  veljajo samo za kandidate za izpit 2021 zaradi COVID-19. 


Ta teden bodo na voljo nadaljnje posodobitve informacij LRP Informacijski center IBLCE o covidu-19, ki bodo usklajene s to napovedjo. Še naprej bomo posodabljali informacijski center IBLCE COVID-19, da vam bodo zagotavljali najnovejše informacije, ki vam bodo pomagale pri odločanju v tem še vedno zelo tekočem okolju.Če želite biti v koraku z najnovejšim razvojem, pogosto preverite.

Če imate kakršna koli vprašanja o možnostih, ki so na voljo za organizacijo izpitov 2021 IBCLC, se obrnite na lokacijo IBLCE, ki vam postreže. 

Če ste pripravljeni na prijavo, se tukaj lahko naučite več za prijavo na izpit ali prvega kandidata ali  se  tukaj naučite o prijavi za ponovno potrditev

Izpit IBCLC aprila / maja 2021 poteka samo v angleščini. Tukaj lahko poiščete aplikacije v angleščini v novem spletnem sistemu za upravljanje poverilnic. 

Izpit IBCLC septembra 2021 bo na voljo v vseh jezikih IBLCE. Prijave za septembrski izpit se bodo odprle 19. aprila 2021. 

← Nazaj v informacijski center o covidu-19 2020