Ažuriranje od 10. prosinca 2020.: Novosti u vezi sa širenjem rezultata ispita, recertifikacijskim paketima i certifikatima IBCLC-a

Cijenimo vašu predanost certifikaciji IBCLC-a i razumijemo da je provjera te certifikacije važna vama, vašem poslodavcu i dionicima.

Kao i mnogo toga ove godine, širenje rezultata ispita za IBCLC-a i recertifikacije CERP bodovima izgledat će malo drukčije nego prošlih godina. IBLCE će vam omogućiti nova rješenja za pregled rezultata ispita ili provjeru statusa vaše certifikacije i recertifikacije.

IBLCE trenutno procjenjuje opcije certifikata koje će biti dostupne 2021. IBLCE ove godine neće pružiti osobne iskaznice.

No nećete trebati čekati do 2021. godine da biste potvrdili svoj status. Evo što kandidati za stjecanje certifikata IBCLC-a i recertifikaciju u 2020. mogu očekivati tijekom sljedećih mjeseci:

  • Ako ste pristupili ispitu u rujnu 2020., vaši će rezultati biti dostupni online do kraja ove godine prema redovnom rasporedu IBLCE-a. Rezultati se ove godine neće slati poštom. Dobit ćete e-poruku s uputama za pristup rezultatima na mreži, kao i detalje o svim mogućnostima provjere certifikacije dostupnima u tom trenutku.
  • Ako ste se recertificirali CERP bodovima, već vam je dostupno nekoliko opcija za potvrdu recertifikacijskog statusa jer se ti paketi ove godine neće slati poštom:
    • Ovdje u IBLCE-ovom mrežnom sustavu upravljanja vjerodajnicama možete pronaći upute za provjeru jeste li se uspješno recertificirali.
    • Ako je potrebno, možete zatražiti službenu potvrdu o svom certifikacijskom statusu od IBLCE-ovog ureda nadležnog za vašu lokaciju. Pošaljite zahtjev za potvrdu najkasnije do 18. prosinca 2020. kako biste je mogli primiti do 31. prosinca 2020.
    • Također ćete primiti e-poruku s potvrdom svog ovogodišnjeg statusa.

Uz to, pretpostavljamo da će se Javni registar ažurirati do 31. siječnja 2021. godine.

Savjetujemo vam da odmah započnete razgovor sa svojim poslodavcem o tim promjenama i njihovom utjecaju na provjeru certifikacije i recertifikacije IBCLC-a.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se javite. Naš tim za korisničku podršku izuzetno cijeni vaše strpljenje dok radi na rješavanju brojni zahtjevi širom svijeta u kratkom vremenu.

Hvala vam još jednom na strpljenju i razumijevanju dok implementiramo taj novi digitalni sustav, kao i na podršci koju pružate obiteljima u kojima majke doje tijekom ovog izazovnog razdoblja.

← IBLCE-ov resursni centar u pogledu bolesti COVID-19 za 2020