Update van 10 december 2020: Nieuws over de bekendmaking van examenresultaten, hercertificeringspakketten en IBCLC-certificaten

We waarderen het belang dat u hecht aan de IBCLC-certificering en we begrijpen dat het verifiëren van deze certificering belangrijk is voor u, voor uw werkgever en voor belanghebbenden.

Zoals zo veel andere dingen zal de bekendmaking van IBCLC-examenresultaten en van hercertificering door middel van CERP-studiepuntpakketten er dit jaar een beetje anders uitzien dan in voorgaande jaren. De IBLCE heeft nieuwe oplossingen voor u beschikbaar om uw examenresultaten te bekijken of om uw certificerings- en hercertificeringsstatus te verifiëren.

IBLCE evalueert momenteel certificaatopties die in 2021 beschikbaar zullen zijn. IBLCE zal dit jaar geen ID-kaarten verstrekken.

Maar u hoeft niet tot 2021 te wachten om uw status te verifiëren. Dit is wat de kandidaten voor IBCLC-certificering en -hercertificering in 2020 in de komende maanden kunnen verwachten:

  • Als u het examen van september 2020 hebt afgelegd, zullen uw resultaten conform het normale schema van de IBLCE tegen het eind van dit jaar voor u online beschikbaar zijn. De resultaten worden dit jaar niet per post verzonden. U ontvangt een e-mail met instructies om online toegang te krijgen tot uw resultaten, evenals details over alle opties voor het verifiëren van de certificering die op dat moment beschikbaar zijn.
  • Als u zich hebt gehercertificeerd door middel van CERP-studiepunten, zijn er al verschillende opties beschikbaar om uw hercertificeringsstatus te bevestigen, aangezien deze pakketten dit jaar niet per post worden verzonden:
    • U kunt hier instructies vinden om in het online accreditatie managementsysteem van de IBLCE na te gaan of u met succes bent gehercertificeerd.
    • U kunt, indien nodig, om een formele verificatie van de certificering van uw certificeringsstatus verzoeken via de IBLCE-vestiging in uw regio. Dien het formulier met uw verificatieverzoek uiterlijk 18 december 2020 in, zodat er tijd is voor de verwerking en u uw verificatie uiterlijk op 31 december 2020 kunt ontvangen.
    • U ontvangt dit jaar ook een e-mail met een bevestiging van uw status.

Bovendien verwachten we dat het openbare register (Public Registry) tegen 31 januari 2021 zal worden bijgewerkt.

We raden u aan om nu al te beginnen om met uw werkgever te spreken over deze veranderingen en wat hiervan de invloed is op de verificatie van de IBCLC-certificering en -hercertificering.

Als u vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons klantenserviceteam stelt uw geduld zeer op prijs, want we behandelen in korte tijd talrijke verzoeken uit de gehele wereld.

Nogmaals hartelijk dank voor uw geduld en begrip bij de invoering van dit nieuwe digitale systeem, en voor de steun die u in deze moeilijke tijd geeft aan gezinnen die borstvoeding geven.

← Informatiecentrum voor COVID-19