Obvestilo z dne 10. 12. 2020: Novo v zvezi s pošiljanjem rezultatov izpita, dokumenti o recertifikaciji in certifikatih IBCLC

Cenimo vašo predanost nazivu IBCLC in se zavedamo, da je potrditev tega certifikata pomembna za vas, vašega delodajalca in deležnike.

Tako kot marsikaj v letošnjem letu bo tudi pošiljanje dokumentov z rezultati izpita IBCLC in dokumentov o recertifikaciji s točkami CERP nekoliko drugačno kot prejšnja leta. IBLCE za vas pripravlja nove rešitve, ki vam bodo omogočale vpogled v rezultate izpita oziroma potrditev vašega certifikata in statusa recertifikacije.

IBLCE trenutno ocenjuje možnosti potrdil, ki bodo na voljo leta 2021. IBLCE letos ne bo priskrbel osebnih izkaznic.

Vendar vam s potrjevanjem statusa ne bo treba čakati do leta 2021. V nadaljevanju predstavljamo, kaj lahko kandidati za certifikacijo in recertifikacijo IBCLC v letu 2020 pričakujete v prihajajočih mesecih:

  • Če ste opravljali izpit septembra 2020, bomo vaše rezultate do konca tega leta objavili na spletu, kot je predvideno po rednem razporedu IBLCE. Rezultatov letos ne bomo pošiljali po pošti. Poslali vam bomo elektronsko sporočilo z navodili za dostop do rezultatov na spletu in s podrobnimi informacijami o vseh možnostih potrditve certifikata, ki vam bodo takrat na voljo.
  • Če ste se recertificirali s točkami CERP, imate že zdaj na voljo več možnosti za potrditev vašega statusa recertifikacije, saj letos teh dokumentov ne bomo pošiljali po pošti:
    • Tukaj lahko v spletnem sistemu za upravljanje strokovnih nazivov IBLCE preverite, ali ste se uspešno recertificirali.
    • Po potrebi lahko pri pisarni IBLCE v svoji regiji zahtevate uradno potrditev certifikata za vaš certifikacijski status. Vlogo za potrditev vložite najpozneje do 18. 12. 2020, da bo za obravnavo še dovolj časa in vam lahko potrdilo pošljemo do 31. 12. 2020.
    • Letos vam bomo po elektronski pošti poslali tudi potrditev vašega statusa.

Poleg tega predvidevamo, da bo javni register posodobljen do 31. januarja 2021.

Priporočamo, da se z delodajalcem že sedaj začnete pogovarjati o tem, kaj bo drugače in kako bo to vplivalo na potrditev certifikatov IBCLC in recertifikacijo.

Če imate kakršna koli vprašanja, nas kontaktirajte. Naša služba za podporo strankam vam bo hvaležna za potrpežljivost, saj skuša v kratkem času obravnavati na tisoče zahtev iz vsega sveta.

Še enkrat se vam zahvaljujemo za vso potrpežljivost in razumevanje v času uvajanja novega digitalnega sistema ter za vašo podporo, ki jo v teh zahtevnih časih nudite doječim družinam.

← Nazaj v informacijski center o covidu-19 2020