Update vanaf 19 maart 2021: IBLCE begint met het verzenden van e-mails over examenautorisatie van april / mei 2021

Update as of March 19, 2021: IBLCE Begins to Send April/May 2021 Examination Authorisation Emails  (Dutch)

IBLCE stuurt nu e-mails met examenautorisatie naar kandidaten van april / mei 2021 en zal deze de komende weken blijven verzenden totdat alle goedgekeurde kandidaten ze hebben ontvangen. We zullen regelmatig statusupdates plaatsen op het IBLCE COVID-19 Resource Center over autorisatie-e-mails en planning.

Vanwege details die voortvloeien uit het gebruik van de LRP-testmodaliteit, moesten enkele details worden afgerond voordat e-mails konden worden verspreid. Bedankt voor uw geduld.

Voor de examenadministratie van april / mei 2021 heeft u de mogelijkheid om het IBCLC-examen af ​​te leggen via Live Remote Proctoring bij u thuis of door naar een testcentrum te gaan. U beschikt ook over andere financiële mogelijkheden. Lees de informatie hieronder en op de website van IBLCE zorgvuldig door, zodat u voor uzelf de meest geschikte beslissing kunt nemen in uw unieke omstandigheden.

Live Proctoring op afstand (LRP)

IBLCE biedt LRP opnieuw aan in 2021 om, waar mogelijk, meer opties te bieden. Onthoud echter dat dit een nieuwe IBCLC-onderzoeksmodaliteit is en dat er verschillende aspecten zijn waarmee u rekening moet houden bij het bepalen of deze modaliteit voor u geschikt is.

LRP is momenteel beschikbaar voor kandidaten die het examen in het Engels afleggen (LRP wordt momenteel alleen in het Engels aangeboden door de externe testleverancier). Bovendien moeten kandidaten die het examen via LRP willen afleggen, voldoen aan de systeemvereisten en milieueisen.

Het is van cruciaal belang om een ​​systeemgereedheidscontrole uit te voeren voordat u een LRP-onderzoek plant. Testen via LRP introduceert verschillende nieuwe variabelen die verschillen van testen in een testcentrum. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat er technische problemen optreden op uw computer of netwerk, op het systeem van de testleverancier of door communicatieproblemen tussen de twee systemen.

Om deze optie te begrijpen en een weloverwogen beslissing te nemen over welke examenmodaliteit voor u geschikt is, raadpleegt u de informatie over het afleggen van een examen via LRP op de website van IBLCE en op de testleverancier, de website van Prometric.

Testcentra

U heeft ook de mogelijkheid om het examen af ​​te leggen in een testcentrum, waar het testcentrum de apparatuur voor het examen levert. Vanwege de vloeiende en verschillende lokale omstandigheden en beperkingen kan het zitten echter in sommige gebieden enigszins uitdagend zijn. Als u problemen ondervindt bij het plannen, raden we u aan om regelmatig terug te kijken, aangezien beschikbare afspraken kunnen veranderen.

Raadpleeg voor meer informatie over de ervaring van het testcentrum de informatie over het afleggen van het examen in een testcentrum op de website van IBLCE en op de website van Prometric.

Financiële opties die voor u beschikbaar zijn

IBLCE begrijpt dat dit een veranderlijke omgeving is en heeft beleid opgesteld om u in staat te stellen de juiste beslissingen te nemen gezien uw eigen persoonlijke situatie.

Als het afleggen van het IBCLC-examen in april / mei niet haalbaar is, zijn er opties voor zowel hercertificerings- als initiële kandidaten om uit te stellen naar een toekomstig examen of om zich terug te trekken voor een volledige of gedeeltelijke terugbetaling. Hier vindt u uw financiële mogelijkheden.

Let op: de deadline voor kandidaten om een ​​volledige of gedeeltelijke terugbetaling aan te vragen, is verlengd tot 12 april 2021.

Als u vragen heeft over uw specifieke situatie, neem dan contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is.

← Informatiecentrum voor COVID-19