Ažuriranje od 4. veljače 2021: Ažuriranje statusa IBCLC certifikata i osobnih iskaznica 2020

Update as of February 4, 2021: 2020 IBCLC Certificates and ID Cards Status Update (Croatian)

U prosincu 2020. IBLCE je priopćio u ažuriranju o Resursnom centru IBLCE COVID-19, kao i kandidatima za ispitivanje putem e-pošte da postoji nekoliko mogućnosti za provjeru certifikata i da aktivno istražujemo mogućnosti certifikata koji će biti objavljeni ove godine. Razumijemo da neki imaju zabrinutosti zbog kašnjenja i promjena IBCLC certifikata i osobnih iskaznica od 2020. Cijenimo da je to od najveće važnosti.

Ako ODMAH trebate potvrdu, trenutno vam je dostupno nekoliko opcija, kao što je navedeno u nastavku. IBLCE će pružiti svim IBCLC-ima koji su certificirali ili ponovno certificirali 2020. godine IBCLC certifikat kad je to izvedivo. IBLCE je objavio FAQ o tome zašto to nije bilo moguće 2020. Znajući koliko je to važno, pružat ćemo vam redovite obavijesti o napretku u tom cilju. 

Cilj nam je pružiti vam prikladan paket mogućnosti provjere certifikata koji dodaju vrijednost IBCLC-ima, a koji je ujedno i siguran. Do sada je IBLCE radio na brzom pružanju internetskih rezultata ispitivanja, uključujući internetsko izvješće o rezultatima i stranicu statusa certifikacije, u našem novom mrežnom sustavu upravljanja vjerodajnicama, kao i na poboljšanju javnog registra IBCLC tako da se ažurira u stvarnom vremenu. Nastavit ćemo s uvođenjem novih opcija čim postanu dostupne. 

Koje su mogućnosti verifikacije ODMAH dostupne?

Možeš:

Koje opcije provjere dolaze? 

Sljedećih tjedana IBLCE će onima koji su uspješno položili IBCLC ispit pružiti službenu e-poštu s potvrdom o njihovoj certifikaciji. Ovo može zadovoljiti određene potrebe za provjerom.

Kao što je navedeno u nedavnom ažuriranju IBLCE COVID-19 Resursnog centra, IBLCE istražuje mogućnosti digitalnih certifikata i osobnih iskaznica, uključujući one koje je moguće ispisati. 

Ako bi to bilo izvedivo primijeniti u cijelom svijetu, očekuje se da će ova nova metoda provjere biti dostupna 2021. godine. Budući da je IBCLC globalna vjerodajnica, dostupna na 17 specifičnih jezika, IBLCE provodi svoju dubinsku analizu kako bi utvrdio hoće li ova opcija biti dostupna na svih 17 specifičnih jezika. 

Digitalni certifikati olakšavaju dionicima nego ikad provjeru vjerodajnica i uključuju mogućnost dijeljenja putem društvenih mreža. Ovaj format omogućuje pristup nekoj potvrdi i osobnoj iskaznici na pametnom telefonu i na mreži. 

IBLCE aktivno radi na dodavanju mogućnosti pretraživanja po imenu u javni registar i pružit će konkretnija ažuriranja kad budu dostupna. 

Zašto ovo nije odmah dostupno? 

IBLCE marljivo radi na tome da vam pruži ove dodatne mogućnosti provjere certifikata, ali za ove vrste projekata – posebno tijekom pandemije – treba vremena. Ovo su neki važni čimbenici koje IBLCE uzima u obzir: 

  • Sigurnost: Svako rješenje mora biti sigurno kako bi se osiguralo da su vjerodajnice IBCLC koje se koriste autentične. Ovo je važno za zaštitu integriteta vaših vjerodajnica. 
  • Globalni doseg: Rješenje dostupno na 17 jezika IBLCE i dostupno u cijelom svijetu. 
  • Osiguranje kvalitete: IBLCE nije mogao poslati potvrde 2020. godine nakon što je utvrdio da neophodno osiguranje kvalitete i logistika nisu u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije za zaštitu članova IBLCE tima i povezanih dobavljača od COVID-19, a IBLCE ostaje predan osiguranju kvalitete (QA). QA za digitalno rješenje mogu izvršiti članovi IBLCE tima s obzirom na trenutne okolnosti, ali svejedno treba vremena. Pogotovo kada uvodimo nove proizvode, želimo osigurati da oni rade za vas kako se očekuje. 
  • Održivost: Digitalni certifikati nude mnoštvo pogodnosti za IBCLC, kao i robusne sigurnosne značajke za zaštitu vjerodajnica. IBLCE traži dugoročnog partnera koji će pružiti rješenje digitalnih certifikata koje će zadovoljiti potrebe IBCLC-a u godinama koje dolaze. Ažurirat ćemo vas kad nove opcije postanu dostupne i kad dostignemo prekretnice na putu do svog cilja pružanja digitalnih certifikata i osobnih iskaznica. Nastavite provjeravati COVID-19 Resource Center i našu web stranicu za dodatna ažuriranja. 

Zahvaljujemo na strpljenju i fleksibilnosti dok radimo na tome da vam pružimo ove nove mogućnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna pomoć u vezi s određenim pitanjem za provjeru certifikata, obratite se na mjesto IBLCE koje vam služi. 

Sada je više nego ikad prije važan posao kojim se bavite podržavajući obitelji koje doje. Hvala vam.

← IBLCE-ov resursni centar u pogledu bolesti COVID-19 za 2020