Update vanaf 4 februari 2021: 2020 IBCLC-certificaten en ID-kaarten statusupdate

Update as of February 4, 2021: 2020 IBCLC Certificates and ID Cards Status Update (Dutch)

In december 2020 heeft IBLCE in een update op het IBLCE COVID-19 Resource Center en via e-mail aan examenkandidaten meegedeeld dat er verschillende opties zijn voor certificeringsverificatie en dat we actief onderzoek doen naar certificaatopties die dit jaar worden vrijgegeven. We begrijpen dat sommigen zich zorgen maken over de vertraging en wijzigingen in IBCLC-certificaten en ID-kaarten vanaf 2020. We waarderen dat dit van het grootste belang is.

Als u NU verificatie nodig heeft, zijn er momenteel verschillende opties voor u beschikbaar, zoals hieronder uiteengezet. IBLCE zal alle IBCLC’s die in 2020 gecertificeerd of hercertificeerd zijn, voorzien van een IBCLC-certificaat wanneer dit haalbaar is. IBLCE plaatste een FAQ over waarom dit in 2020 niet mogelijk was. Omdat we weten hoe belangrijk dit is, zullen we u regelmatig op de hoogte houden van de voortgang in de richting van dit doel.

Ons doel is om u een handige reeks certificeringsverificatie-opties te bieden die waarde toevoegen voor IBCLC’s die ook veilig zijn. Tot nu toe heeft IBLCE gewerkt om snel online examenresultaten te leveren, inclusief een online scorerapport en certificeringsstatuspagina, in ons nieuwe online referentiesysteem, en om het openbare IBCLC-register te verbeteren zodat het in realtime wordt bijgewerkt . We zullen doorgaan met het uitrollen van nieuwe opties zodra deze beschikbaar komen.

Welke verificatie-opties zijn er NU beschikbaar?

Jij kan:

  • gebruik het openbare IBCLC-register, dat kan worden opgeslagen als pdf of kan worden afgedrukt door met de rechtermuisknop op het scherm te klikken
  • en / of neem contact op met uw IBLCE-locatie voor een specifieke digitale brief.

Welke verificatie-opties komen eraan?

In de komende weken zal IBLCE degenen die met succes het IBCLC-examen in 2020 hebben afgelegd, een formele e-mail sturen waarin hun certificering wordt bevestigd. Dit kan aan bepaalde verificatiebehoeften voldoen.

Zoals opgemerkt in een recente update over het IBLCE COVID-19 Resource Center, heeft IBLCE onderzoek gedaan naar opties voor digitale certificaten en ID-kaarten, inclusief opties die kunnen worden afgedrukt. Mocht dit haalbaar zijn om wereldwijd te implementeren, dan wordt verwacht dat deze nieuwe verificatiemethode in 2021 beschikbaar zal zijn. Aangezien de IBCLC een wereldwijde referentie is, beschikbaar in 17 specifieke talen, voert IBLCE zijn due diligence uit om na te gaan of deze optie beschikbaar zal zijn. in alle 17 specifieke talen.

Digitale certificaten maken het voor belanghebbenden gemakkelijker dan ooit om inloggegevens te verifiëren en bieden de mogelijkheid om te delen via sociale media. Dit formaat geeft toegang tot iemands certificaat en ID-kaart op een smartphone en online.

IBLCE is actief bezig om de mogelijkheid om op naam te zoeken toe te voegen aan het openbare register en zal specifiekere updates verstrekken zodra deze beschikbaar zijn.

Waarom is deze niet direct leverbaar?

IBLCE werkt hard om u deze aanvullende certificeringsverificatie-opties te bieden, maar dit soort projecten – vooral tijdens een pandemie – kost tijd. Dit zijn enkele belangrijke factoren die IBLCE overweegt:

  • Beveiliging: elke oplossing moet veilig zijn om ervoor te zorgen dat de gebruikte IBCLC-referentie authentiek is. Dit is belangrijk om de integriteit van uw referentie te beschermen.
  • Wereldwijd bereik: een oplossing die beschikbaar is in 17 IBLCE-talen en wereldwijd toegankelijk is.
  • Kwaliteitsborging: IBLCE was niet in staat om certificaten te verzenden in 2020 nadat werd vastgesteld dat de noodzakelijke kwaliteitsborging en logistiek niet in overeenstemming waren met de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor het beschermen van IBLCE-teamleden en geassocieerde leveranciers tegen COVID-19, en IBLCE blijft zich inzetten voor kwaliteit Assurance (QA) De QA voor een digitale oplossing kan gezien de huidige omstandigheden door IBLCE-teamleden worden ingevuld, maar het kost nog steeds tijd. Zeker bij het uitrollen van nieuwe producten willen we ervoor zorgen dat ze voor jou werken zoals verwacht.
  • Duurzaamheid: digitale certificaten bieden een scala aan voordelen voor IBCLC’s, evenals robuuste beveiligingsfuncties om de referentie te beschermen. IBLCE is op zoek naar een partner voor de lange termijn om een ​​digitale certificaatoplossing te bieden die jarenlang aan de behoeften van IBCLC’s zal voldoen.

We zullen u op de hoogte houden als er nieuwe opties beschikbaar komen en als we mijlpalen bereiken op weg naar ons doel om digitale certificaten en identiteitskaarten te verstrekken. Blijf het COVID-19 Resource Center en onze website raadplegen voor aanvullende updates.

Bedankt voor uw geduld en flexibiliteit terwijl we eraan werken om u deze nieuwe opties te bieden. Neem contact op met de IBLCE-locatie die u van dienst is als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij een specifieke certificeringsverificatievraag.

Het werk dat u doet om gezinnen te ondersteunen die borstvoeding geven, is nu meer dan ooit zo belangrijk. Dank je.

← Informatiecentrum voor COVID-19